Tokat ili Yeşilyurt ilçesinde bulunan, Şehit Süvari Binbaşı Şemseddin Bey anıtının çevre düzenlemesi ve bakımı MHP Yeşilyurt Ülkü Ocakları tarafından yapıldı. Anıtta yapılan törene ilçe kaymakamı, askerler, polisler, MHP yöneticileri, MHP Tokat milletvekili aday adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anıtta yapılan bakım, çevre düzenlemesi çalışmalarının ardından, yapılan tören ile ziyaretçilere açıldı. Tören ilçe merkezinden hareket eden büyük bayrağın anıta kadar getirilmesi ile başladı. İlçe merkezinden anıta kadar tekbirler ile yürüyen gençleri arkalarından ise araç konvoyu takip etti. Bayrağın anıta gelmesinin ardından, Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunurken yeni yaptırılan 2 adet göndere bayraklar çekildi. Kur’an tilaveti ile devam eden program, tüm şehitler ve gaziler için edilen dua ile devam etti.

1882 doğumlu Şehit Süvari Binbaşı Şemseddin Bey adına uzun süre önce yapılan anıt bakımsızlıktan dolayı çirkin bir görüntü oluşturuyordu. Şehit Süvari Binbaşı Şemseddin bey asiler tarafından 17 Kasım 1920 tarihinde şehit edildiği kaynaklarda mevcut. Şehit Şemseddin Bey anıtı, hem ülkenin dört bir yanında şehit olanlar için hem de Yeşilyut’tan şehit olanlar anısına uzun süre önce yapılmış haldeydi. Yeşilyurt Sulusaray yolu üzerinde bulunan bir tepeye inşa edilen anıt aradan geçen senelerin ardından bakımsızlıktan kötü bir görünüm oluşturuyordu.