Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) öncülüğünde Ticaret ve Sanayi Odası, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, Ticaret Borsası Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı ve Hayat Ağacı Derneği’nin destekleriyle organize edilen birlik aşuresi 12 Kasım’da gerçekleştirilecek.

Birlik Aşuresi için bir araya gelen Sivil Toplum kuruluşları, aşure etkinliği hakkında görüş alışverişinde bulundu. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetim Kurulu salonunda SESOB Başkanı Beşir Köksal başkanlığında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, görüş alışverişinde bulunduktan sonra aşurenin yapılacağı günü belirledi.

Komite adına açıklama yapan SESOB Başkanı Beşir Köksal, birlik aşuresini 12 Kasım'da Atatürk Kongre ve Etnogrrafya Müzesi bahçesinde yapacaklarını açıkladı.

Bolluk ve bereketin simgesi ve aynı zamanda dostluğu temsil eden aşurenin önemine vurgu yapan SESOB Başkanı Köksal, “Birlik aşuremizde sevincimizi de üzüntümüzü de birlikte paylaşarak güzel bir dayanışma örneğini sergilemeye devam ediyoruz. Sivas’ta sivil toplum kuruluşları ile birlikte 11 yıldır birlik aşuremizi güzel bir şekilde icra ediyoruz. Bu birlikteliğimizin toplumda sevgi bağlarının güçlenmesi bakımından son derece önemlidir. Toplumumuzun düzeni birlik ve beraberlikle sağlanır. Sivas’taki sivil toplum örgütleri olarak, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan el ele, gönül gönüle vererek güzel bir örnek teşkil etmeye gayret göstermeye devam ediyoruz. Ülkemizde de birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu bu günlerde birlik aşuremize katılarak destek veren komite üyelerimize çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.