Mersin Büyükşehir Belediyesi Veterinerler Daire Başkanlığı, Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık işleri Müdürlüğü’nden oluşan ekipler, kentte bulunan kasapları denetledi.

İlçe genelinde vatandaşların sağlıklı et tüketmesi adına kentte bir takım önlemler alındı. Denetim ekipleri, ilçeye bağlı tüm mahallelerde faaliyet gösteren kasaplara denetimlerde bulundu. Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Veterinerler daire başkanlığına bağlı veteriner hekimler eşliğinde, Tarsus Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleriyle ortaklaşa düzenledikleri denetimlerde kasap işletmecilerine Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ve İlgili Mevzuatlar kapsamında bilgilendirme yaptı.

Kentte bulunan kasaplarda personel hijyeni, genel temizlik, kırmızı-beyaz et ayrımı, kaçak et ve ruhsat gibi konular üzerinde duran ekipler, kasapların et kesimi ve etlerin muhafazası, genel temizlik kurallarındaki eksiklikleri olan kasaplara ilgili kanunlar uyarınca yasal işlem başlattı.

Vatandaşların sağlıklı, hijyenik ve güvenilir ortamda kesimi yapılmış ürünlerin aynı şekilde satışa sunularak tüketilmesi amacıyla Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı konusunda denetimler aralıksız devam edeceği öğrenildi.