Antalya'da Milli Eğitim ve Gençlik Spor il müdürlüklerinin düzenlediği Ortaokullararası Yıldız Kızlar Badminton Turnuvası'nda Toros Kaynak Koleji ikinci oldu.

Turnuvaya Serik'ten katılan tek takım olan Toros Kaynak Koleji, ilk gün yaptığı 3 maçı da kazandı. İlk gün maçlarında Antalya Bahçeşehir Koleji'ni 5-0, Antalya Sınav Kolejini 3-2 ve Yeniköy Ortaokulunu 5-0 yenen Toros Kaynak Koleji, ikinci gün maçları öncesi büyük avantaj elde etti. İkinci günde Alanya Hamdullah Emin Paşa Ortaokulu’nu 4-1 yenerek finale kalan Toros Kaynak Koleji, çekişmeli geçen maçta Antalya Toros Koleji'ne yenilerek il ikincisi oldu.

Elde edilen başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını belirten okul müdürü Ferhat Yıldırım, "Her alanda öğrencilerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz. Farklı alanlarda elde edilen başarılar bunun en önemli göstergesidir. Üç yıldır uyguladığımız yeteneklerin keşfi programımızın meyvelerini almaya başladık. Bu program kapsamında öğrencilerimiz beden eğitim derslerinde futbol, voleybol, masa tenisi ve badminton derslerinden istedikleri ve kabiliyetleri olan bir branşı seçmekteler ve bu branşta çalışma yapmaktadırlar. Müzik derslerinde de org, gitar, bağlama ve keman enstrümanlarını öğrenmektedirler. Yeteneklerin Keşfi programının ne kadar faydalı olduğunu gördük ve 3 yıllık çalışmaların meyvelerini almaya başladık. Bu program ile ilgili 3 yıldır çalışmalarımız son hızla devam etmektedir. Sportif müsabakalarda öğrencilerimizin aldıkları başarılar ve yıl sonlarında yaptığımız sanat gecelerinde öğrencilerimizin gösterdikleri performanslar bu programın ne kadar iyi bir şekilde işlediğini göstermektedir." diye konuştu.