Ülke genelinde 90’a yakın kent konseyi üyesi bulunan Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu’nu oluşturan Yenimahalle, Odunpazarı, Bandırma, Buca, Kartal, Alanya, Kuşadası ve Bodrum Kent Konseyleri temsilcileri Ankara’da buluştu.

Yenimahalle Belediyesi’nin desteği ile bir araya gelen Türkiye Kent Konseyleri Platformu, 24-25 Ekim 2015’de Yenimahalle Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Türkiye Kent Konseyleri Platformu 17. Genel Kurul gündeminin hazırlıklarını görüştü. Toplantı için buluşan yürütme kurulu üyeleri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a da bir ziyarette bulundu.
Türkiye Kent Konseyleri Platformu Dönem Başkanı Nurhan Özcan ve Dönem Sekreteri İsmail Kumru, Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Atila Çınar ve Genel Sekreteri Selçuk Sarıkaya ile platform yürütme kurulu üyeleri Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret etti.

YAŞAR: SÜRDÜRÜLEBİLİR PROJELERE AĞIRLIK VERİLMELİ

Yaşar, kent konseylerinin yerel yönetimler açısından önemini vurguladı. Sürdürülebilir projeler yapılması gerektiğine değinen Yaşar, “Kentlerimizi geleceğe taşımak, ülkeye faydalı olabilmek için belediye meclislerine büyük projeler sunmanız ve hakkını vererek çalışmanız gerekmektedir. Kaynaklar verimli kullanıldığı takdirde ülkeler ayakta kalır. Belediye başkanlarına da burada büyük görev düşüyor. Gelecek kuşaklara kalıcı eserler bırakmaya özen gösterilmeli. El ele verip ülkemizi daha iyi bir noktaya taşımak bizim elimizde. Sizleri Yenimahalle’de görmek beni çok mutlu etti. Ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘KENT KONSEYLERİ HER KESİMİ KUCAKLIYOR’

Platform yürütme kurulu üyelerinin kendilerini tanıtmasının ardından başlayan toplantıya Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal da katıldı. Başkan Yaşar’a desteklerinden ötürü teşekkür eden Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Atila Çınar, 17. Genel Kurul hazırlıkları ve platform çalışmalarının aksamadan devam ettiğini söyledi.

Yenimahalle’nin cumhuriyetin ilçesi olduğunu ifade eden Çınar, şunları söyledi: “İlçeyi geleceğe taşımak için proje hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Beceri İş ve Yaşam Enstitüsü adını verdiğimiz BİYEN’in Türkiye’ye örnek olacağını düşünüyoruz. İlçemizde 18 bine yakın küçük ve orta ölçekli işletme var. Yenimahalle nüfusu 600 binin üzerinde ve iş bekleyen, beceri kazanmak isteyen çok sayıda genç var. Bu insanlara beceri kazandırmanın ancak enstitü modeliyle olabileceğini düşünüyoruz. Bunu bir fikir olmaktan çıkarıp proje haline getirmeye çalışıyoruz. Türkiye Kent Konseyleri Platformu sayesinde daha büyük işler başaracağımıza inanıyorum.”