Sakarya'nın Kuzey Marmara Otoyolu'nda meydana gelen yoğun sisin etkisiyle zincirleme kaza meydana geldi. Otoyolun İstanbul istikametinde Dağdibi mevkisinde 7 aracın karıştığı kazada, ilk belirlemelere göre 11 kişi hayatını kaybetti, 57 kişi de yaralandı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kazanın sis nedeniyle gerçekleştiğini belirtti. İlk belirlemelere göre kaza zincirleme bir şekilde başlamış olup önce bir otomobilin bir tıra çarpmasıyla meydana gelmiş, ardından diğer araçların da karıştığı bildirildi.

Gaziantep'te Drift Yapan Sürücü 32 Bin Lira Ceza Yedi! Gaziantep'te Drift Yapan Sürücü 32 Bin Lira Ceza Yedi!

3-1u9e

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, yaptığı açıklamada, kazada hayatını kaybedenlerin bir kısmının araçlardan inen yayalara arkadan gelen araçların çarpması sonucu olduğunu ifade etti. Yaralılar araştırma sonrasında hastanelere sevk edilirken, yaralılardan 7'sinin durumunun ağır olduğu belirlendi.

1-j7i1

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda 3 cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kaza nedeniyle başlatılan soruşturmayı doğrulayarak, kazada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi. Sisli hava nedeniyle görüş mesafesinin azaldığı belirtilirken, kaza nedeniyle otoyolun İstanbul istikametinde ulaşım durdu.