Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesinde İlkokul 4. sınıf öğrencileri, eski eşyalardan oluşan bir sergi düzenledi.

Akdağmadeni 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulunda gerçekleştirilen ’Geçmişin İzleri’ adlı sergide öğrenciler dedelerinden kalan eski eşyaları sergiledi.

Sınıf öğretmeni Ahmet Başaran, yaptığı açıklamada, “Okulumuzda bir farkındalık oluşturarak geçmişin İzleri adlı sergimizi düzenledik. Öğrenciler hiç kullanmadıkları eşyaları görme fırsatı buldu” dedi.

Başaran, “Okuldaki tüm öğrencilerimiz, dedelerimiz kullandıkları yayık, gaz lambası, radyo, kum saati, kahve değirmeni, hesap makinesi, ocak, saat, kılıç, nostaljik teyp ve eski kaseleri ve daha bir çok tarihi eşyaları görme fırsatı buldular. Bu sergide anılarımızı canlandıracak eşyalar var. Öğrencilerimiz bu sergi ile geçmişe ait somut ipuçlarına ulaştı. Emeği geçen bütün velilerimize teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

4/A sınıfı öğrencilerinden Mehmet Efe Yıldız ise “Dedelerimizin ve ninelerimizin eşyalarını okulumuzda toplayarak onların kullandıkları eşyaları görme fırsatı bulduk. Değişik eşyalar var. Ama büyüklerimiz bunlarla teknolojiden uzak hayat sürmüşler. Bu sergide emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.