Yozgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri, Ramazan bayramı dolayısıyla yollardaki trafik denetimlerini artırdı.
Yozgat Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, yolda durdurdukları sürücü ve yolculara trafik kurallarına uymaları, emniyet kemerlerini takmaları konusunda uyarılarda bulunurken ayrıca tabletten emniyet kemeri kullanmanın faydalarını anlatan animasyon filmi izlettiriyor. Coğrafi konum itibari ile Türkiye’nin tam ortasında yer alan doğuyu- batıya, kuzeyi -güneye bağlayan bir konumda olan Yozgat´ta bayram dolayısıyla trafikte yoğunluk arttı. Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı dolayısıyla sürücüleri, yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları, aşırı sürat ve hatalı sollamadan kaçınmaları, emniyet kemerlerini takmaları ve bol bol dinlenmeleri konusunda denetim yaparak uyarıda bulundu.
Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Remzi Güney, Yozgat’ın coğrafi konumu olarak Türkiye’nin ortasında olmasından dolayı batı illerinden doğu illerine doğru yoğun bir araç trafiğinin gözlendiğini söyledi. Güney, “Emniyet Müdürlüğü olarak biz de uzun yol yolcularımızı kontrol ceplerimize almak suretiyle onların burada öncelikle dinlenmesini, araçlarının içerisinin havalandırılması sağlıyoruz. Çeşmemizde vatandaşlarımızın ellerini yüzlerini yıkamaları için onlara bir fırsat tanıyoruz. Vatandaşlarımıza emniyet kemeri takması konusunda özellikle arkada oturan yolcularında kemeri takmasını sağlıyoruz. Emniyet kemeri takması konusun da yolcularımızı uyarıyoruz elimizdeki tabletle emniyet kemeri takmanın ne kadar önemli olduğunu film izleterek ayrıca göstermiş oluyoruz” dedi.
Emniyetin yaptığı denetimlerinden memnun kaldıklarını belirten sürücülerden Ahmet Şahin, “İstanbul’dan gelip Erzincan’a bayram ziyaretine gidiyoruz. Yozgat’ta trafik polisleri bizi durdurdu. Trafik kurallarına uymamız ve emniyet kemerimizi takmamız konusunda bizi uyardı. Yapılan bu çalışmaların tamamı bizim için yapılmaktadır. Emniyet ekiplerimize yaptıkları bu güzel uygulamadan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.