Türkiye’de ilk hizmete açılacak olan Şehir Hastanelerinden biri olacak olan 475 Yataklı Yozgat Şehit Hastanesinde uygulanacak ‘Anne Oteli’ ile doğum sonrası anne ile bebek birbirinden ayrılmayacak.
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. İsmail Kurca, Anneler doğum yaptıktan sonra, kuvöz ihtiyacı veya çeşitli sebeplerle bebeklerinden ayrı kaldığını, ‘Anne Oteli’ sayesinde artık bebekler ile anne aynı çatı altında hiçbir endişe taşımadan rahatlıkla kalabileceklerini söyledi.
Şehir hastaneleri projeleriyle vatandaşa en iyi ve konforlu sağlık hizmetlerinin sunulacağını belirten Dr. Kurca, “Yeni doğumlarda hem annenin, hem de bebeklerin iyileşme sürecini güçlendirmek, olumsuzlukların da önüne geçmek üzere ‘Anne Oteli’ kapsamında tek kişilik oda hazırlanacak. Odalarda annenin hastane odası atmosferinden uzaklaşması, evinde hissetmesi için huzur ve sakinlik veren renkler kullanılacak” dedi.
Annelerin doğum yaptıktan sonra, kuvöz ihtiyacı veya çeşitli sebeplerle bebeklerinden ayrı kaldığını vurgulayan Dr. Kurca, “ Anne oteli sayesinde artık bebekleri ile aynı çatı altında hiçbir endişe taşımadan rahatlıkla kalabilecekleri bir ortam oluşturmayı hedefledik. Bebeğin annesinden ayrı kalması hem anne hem de bebeğin sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Annede depresyon oluşuyor. Süt salgısında azalma meydana geliyor. Bu direkt bebeğin sağlığını ve bakımını etkiliyor. Açacağımız anne oteli sayesinde tüm bu olumsuzluklar önlenmiş olacaktır. Anne Oteli 4 oda ve 4 yatak kapasitesi sayesinde tüm bu olumsuzluklar önlenmiş olacak, hizmet kalite standartları artırılarak tam bir otel hizmetini annelerimize vermiş olacağız. Yine bazı bölgelerimizde kış aylarda olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşım imkansız hale gelebiliyor. Doğumu yaklaşan kışın ulaşım sorunu olan gebelerimizi de misafir edeceğiz” diye konuştu.