Zonguldak Barosu tarafından adli tatilin bitimiyle başlayan yeni adli yıl dolayısıyla Valilik Binası önünde tören düzenlendi.
Zonguldak Valilik Binası önünde düzenlenen törene çok sayıda avukat katıldı. Zonguldak Barosu tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Düzenlenen törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Zonguldak Baro Başkanı Ertem, 15 Temmuz darbe girişiminde halkın demokrasi mücadelesinin; tarihin altın sayfalarına yazıldığını ifade ederek şunları söyledi.
“Darbe girişiminin ilk saatlerinden beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakan Binali Yıldırım’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ve diğer siyasi partilerin genel başkanlarının, memlekete, vatana ve demokrasiye bağlı Atatürk sevdalısı ordu komutanlarının, askerlerimizin, polisimizin, bürokratlarımızın demokrasiden yana tavır ve duruşları, bu duruşlarına destek veren halkımızın gözünü budaktan sakınmayan darbe karşıtı eylemliliği ile bu postmodern cuntacı girişim ve darbe terörü 24 saat olmadan alt edilmiştir. Cuntacıların karşısında, millet, postmodern darbe tarihini yazanlara karşı, demokrasi mücadelesi tarihine pırlanta bir sayfa eklemiştir. Demokrasiden yana tavrını diri tutan ve demokrasinin nimetlerini içselleştirdiğini dünyaya ilan eden halkımız, Cumhuriyetin kendisine bahşettiği “vatandaşlık bilincinden kaynaklanan istiklal sevdasını”, meydanlarda, sokaklarda, köprülerde canlı tutmuş, bundan böyle de kendi geleceğine kendisinin sahip çıkacağına dair “güçlü, sivil ve demokratik bir mesaj” vermiştir. Cumhuriyet; halkın, halk için halk tarafından yönetimi olarak tanımlanır. Ve bu tanımın en muhteşem yorumunu halkımız, Cumhuriyetine sahip çıkarak göstermiştir. Bir kez daha diyoruz ki, Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.”