Bitcoin'in fiyatı, son 24 saat içinde yüzde 5'ten fazla bir değer kaybı yaşayarak 63 bin 306 dolara geriledi. Tüm zamanların en yüksek seviyesini mart ayının 14'ünde 73 bin 750 dolarla gören Bitcoin, son bir aylık süreçte yüzde 13'ten fazla bir düşüş yaşadı. Ethereum da bu düşüşten nasibini aldı ve son 24 saat içinde yüzde 8,9'luk bir düşüşle 2 bin 937 dolara geriledi.

Merkez Bankasında 818,2 Milyar Liralık Tarihi Zarar! Merkez Bankasında 818,2 Milyar Liralık Tarihi Zarar!

Coinmarketcap'in verilerine göre, küresel kripto para piyasasının değeri de son 24 saatte yüzde 6,22 azalarak 2,29 trilyon dolara geriledi.

Orta Doğu'da yaşanan artan gerilim, kripto para piyasalarını olumsuz etkiledi ve yatırımcıların bu durum karşısında tedirginlik yaşamasına neden oldu. Piyasalardaki belirsizlik ve dalgalanma, yatırımcıların kripto paralara olan güvenini azaltarak düşüşü tetikledi.

Bitcoin ve diğer kripto paraların değerindeki bu sert düşüş, piyasalardaki dalgalanmanın ve jeopolitik risklerin kripto para piyasaları üzerindeki etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi. Yatırımcılar, bu dönemde piyasaları yakından takip etmekte fayda var.