3 Kasım 2002 seçimlerinde 136 oyla CHP'den Antalya milletvekili olmayı kaçıran mali müşavir Mehmet Özbey, partililere '7 Haziran'da sandık başından ayrılmayın' uyarısında bulundu. 136 oyla milletvekilliğini kaybettikten bir gün sonra 4 Kasım'da Antalya İl Seçim Kurulu'na itiraz başvurusu yapmaya geldiğinde, iktidar partisinin sandık müşahitlerinin, parti organlarının seçim kurulunda tam kadro hazır bulunduğunu belirten Özbey, CHP'li sandık görevlilerinin moral bozukluğu nedeniyle seçim tutanaklarını teslim etmeden ayrıldıklarını görmenin derin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.
7 Haziran seçimlerinde CHP'den Antalya milletvekili aday adayı olan mali müşavir Özbey, CHP Manavgat İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.
CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk ile birlikte basın açıklaması yapan Özbey, AK Parti'nin seçimlerde her türlü hileye başvuracağını iddia ederek, sandıklara sahip çıkılmasını istedi.

Siyasi iktidarın 7 Haziran'da istediği seçim sonucunu alamaması halinde seçimlerin iptali için polis, MİT, jandarma, sandık görevlileri, devlet memurları ve partilileri kışkırtarak her türlü kaos ortamını oluşturabileceğini ileri süren Özbey, iktidarın, iç güvenlik paketinin yasalaştırmak için çırpınma nedenlerinden birininde sandıkta seçim yenilgisi görme halinde sandığa çullanmayı düşündüğünü kaydetti.

İktidarında yolun sonuna geldiğinin farkında olduğunu ifade eden Özbey, 13 yıllık iktidarda kalma süre içindeki menfaatleri ve koltuklarını korumak için her türlü gayri hukuki yola başvurabileceklerini onun içinde CHP seçmenine sandığı koruma adına çok büyük sorumluluk düştüğünün altını çizdi.

Özbey, şunları söyledi: "3 Kasım 2002 seçimlerinde CHP Antalya'da 9. sıra milletvekilliğini 136 oy ile kaybetti. Oylarımızı çaldırdık. Sabah il seçim kuruluna itirazda bulunmaya gittiğimde bütün AKP'liler seçim kurulunda bulunurken partimizden kimse yoktu. Bu seçim çok çetin geçecek. İktidar, her türlü sandık hilesine başvurabilir. Onun için CHP'li sandık müşahitlerine çok büyük görev düşüyor. Sandık görevlilerimiz, her türlü seçim hilelerine karşı çok uyanık olmalı. Bu seçim iktidar için iktidarına koruma ve yok olma seçimi olacağı için her türlü kirli seçim oyunu hilesine başvurabilir. CHP'liler olarak sandığa sahip çıkalım. Oylarımızı çaldırmayalım. Bir oydan bir şey demeyip sandığa gidelim ve oyumuzu kullanalım. 3 Kasım 2002 seçimlerinde sandığa sahip çıkabilseydik Antalya 9 milletvekili çıkaracaktı."
3 Kasım 2002 seçimlerinde CHP Antalya'da 8, AK Parti 5 milletvekili çıkarmıştı. CHP 3 Kasım'da 136 oy daha alması halinde 9 sıradaki Mehmet Özbey'i Meclis'e gönderecekti.