BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, AK Parti hükümetinin, 15 ay içinde çıkardığı antidemokratik yasalarla, ülkenin 28 Şubat postmodern darbesi şartlarından daha kötü olduğunu söyledi.

28 Şubat postmodern darbesinin 18 yıl dönümü ile ilgili açıklama yapan Çayır, 18 yıl önce toplum mühendisliği ve toplumu şekillendirmedeki sihirli kelimenin 'irtica' olduğunu günümüzde ise 'paralel yapı' yalanı olduğunu kaydetti.

AK Parti'nin 28 Şubat mağduriyetinden iktidara gelmiş bir parti olduğunu, dünün mağdurlarının bugün halka karşı zulüm eder duruma düşmelerinin siyasetteki savrulmayı en açık bir şekilde gösterdiğini söyledi.
Siyasi iktidarın, 17-25 Aralık'ta ortaya saçılan yolsuzluk ve rüşveti örtbas etmek ve kamuoyunda algı oluşturmak için 15 aydır sürekli paralel yalanı uydurduğunu belirten Çayır, siyasi iktidarın, toplum mühendisliğini bugün paralel yapı yalanıyla yaptığı 28 Şubat'ın kudretli paşalarının da Ali Kalkancı, Müslüm Gündüz ve Fadime Şahin'leri tezgahlık görüntüleri eşliğinde 'irtica hortladı' replikleri arasında halkı öcü var diyerek korkuttuklarını ifade etti.

Siyasi iktidarı, toplum mühendisliğinde 28 Şubat dönemi argümanlarını kullandığını altını çizen Çayır, "28 Şubat bin yıl sürecek diyenler kısa süre sonra demokrasiyi rafa kaldırma girimişiminden kısa süre sonrası kendilerini hakim karşısında buldu. Seçimle gelen iktidarda 17-25 Aralık'ı örtbas etmek için yürütme eliyle yargıya darbe yaptı. Parelel yapı, paralel devlet yalanlarıyla ülkenin Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde gerçek paralel bir yapı kuran KCK/PKK paralel yapılanmasına göz yumuldu. Dünün öcüsü olan irtica, bugün iktidar eliyle paralel yapı oldu. Siyasi iktidar, torba yasalarla ülkenin hukukunu kum torbasına çevirdi. Ülkemiz 28 Şubat dönemi şartlarından daha kötü bir dönemdedir. 28 Şubat döneminde ülkede hiç bir basın kuruluşu ile bankaya operasyon yapılmamıştı. Basın bu kadar tekelleşmemişti. Yürütme eliyle yargıya darbe yapanlarda tıpkı 28 Şubat'ın kudretli paşaları gibi en kısa zamanda hakim karşısına çıkarak yaptıkları hukuksuzlukların hesabını verecektir." diye konuştu.