BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türk, bir ırkın, bir etnik kökenin adı değil Orta Asya, Anadolu, Balkanlar ve Ortadoğu'da yaşayan İslam ile şereflendirilmiş zulme ve haksızlığa başkaldıran büyük bir milletin adıdır" değerlendirmesini yaptı. 

Destici, 3 Mayıs Türkçülük günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 3 Mayıs 1944'ün Türk milliyetçiliğinin varlık iradesini ortaya koyuşunun tarihi vesikalarından olduğunu belirtti.

Türklüğün izzet ve ismetine yakışır bir hareket tarzıyla ortaya çıkan bu iradenin, dönemin siyasi gelişmelerine karşı milli bir refleks olduğunu da vurgulayan Destici, şunları kaydetti:

"3 Mayıs Türkçülük Hareketi, bir anlamda Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine geri dönüşün de adıdır. Türk, bir ırkın, bir etnik kökenin adı değil Orta Asya, Anadolu, Balkanlar ve Ortadoğu'da yaşayan İslam ile şereflendirilmiş zulme ve haksızlığa başkaldıran büyük bir milletin adıdır. 3 Mayıs 1944, Türk milliyetçiliğinin inanmış ve adanmış gerçek dava adamlarının elinde yarına ışık tutacak bir meşale misali, Türklük bilincinin tarihi bir abidesi olarak tarihe mal olmuştur."