2016 Avrupa Futbol Şampiyonası grup eleme maçında 28 Mart Cumartesi günü Hollanda ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı, bu karşılaşma öncesinde yapacağı hazırlık kampı için Almanya’ya gitti.

Sabah erken saatlerde Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan özel bir uçakla Almanya’ya hareket eden milliler, Marienfeld kasabasında 4 günlük kamp yaparak bu maça hazırlanacak. A Grubu'nda bu zamana kadar oynadığı 4 maçta 1 galibiyet (Kazakistan'ı 3-1), 1 beraberlik (Letonya ile 1-1) ve 2 mağlubiyet alan (İzlanda'ya 3 – 0, Çek Cumhuriyeti'ne 2 – 1) ay yıldızlı ekip topladığı 4 puanla 4. sırada bulunuyor.

ERSAN GÜLÜM KADRODA, ÖMER TOPRAK BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

Bu arada dün akşam TFF'nin Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanan ay yıldızlı futbolculara Beşiktaş'tan Ersan Gülüm de eklendi. Dün oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi öncesinde ısınırken dizinden sakatlanarak ilk 11'den son anda çıkarılan Gökhan Gönül de kampa katıldı ve bu sabahta kafile ile birlikte Almanya'ya götürüldü.

Öte yandan Bayer Leverkusen'de forma giyen Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak ile Feyenoord'da forma giyen Kazım Kazım ve Saint-Étienne'de forma giyen Mevlüt Erdinç'in Almanya'da kafileye katılacağı açıklandı.

Almanya'da kafileye katılacağı açıklanan Ömer Toprak'ın durumu ise belirsizliğini koruyor. Beşiktaşlı Gökhan Töre ile Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu arasında yaşanan silahlı ve yaralamalı olay basına yansımış, ardından da Gökhan Töre'nin olduğu yerde olmak istemediklerini belirten Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu milli takım davetine katılmamışlardı.

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında Bayer Leverkusen ile Atletico Madrid maçını Almanya'da izleyen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim bu iki oyuncu ile de görüşmüş ve milli takımda oynayacaklarına dair söz almıştı.

Bunun üzerine Hollanda ve Lüksemburg maçları için açıklanan aday kadroda ismi olan Ömer Toprak'ın 'Gökhan Töre'nin olduğu yerde ben yokum, milli takım kampına katılmayacağım.' dediği basına yansıdı. Kafileye Almanya'da katılacağı daha önce açıklanan Ömer Toprak ile Hakan Çalhanoğlu'nun kampa gelip gelmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Beşiktaşlı Ersan Gülüm'ün son anda kafileye dahil edildiği Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetimindeki kafilede şu isimler yar alıyor:

Volkan Babacan, Fehmi Mert Günok, Harun Tekin, Gökhan Gönül, Şener Özbayraklı, Mahmut Tekdemir, Serdar Aziz, Mehmet Topal, Caner Erkin, Hakan Kadir Balta, Ersan Gülüm, Gökhan Töre, Volkan Şen, Ozan Tufan, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Mehmet Ekici, Emre Belözoğlu, Olcay Şahan, Alper Potuk, Umut Bulut, Burak Yılmaz.