Bakan Çelik, partisince İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmaya, Anneler Günü'nü kutlayarak başladı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde Adana'yı ziyaretinde, kent için "Türkiye'nin öncü şehri" ifadesini uygun bulduğunu anımsatan Çelik, "Sayın Başbakanım, Genel Başkanım, öncü şehir, Adanalılar sizi bu demokrasi şöleni ile karşılıyorlar. Adana, AK Parti'nin büyük demokrasi yürüyüşüne en büyük desteği veren illerimizdendir. Çünkü Adana her zaman için haklının, doğrunun yanında duran bir şehirdir" diye konuştu.

Çelik, her Adanalı'nın yüreğinde haksızlığa, zalime başkaldıran bir "İnce Memed" olduğunu vurgulayarak, "Bugün Başbakanımız öylesine bir tur attı ki; Süleyman Şah Türbesi'ni ziyaret etti. Arkasından Urfa'ya geçti ve Adana'ya geldi. Yani tarihimizin 800 sene evvelinden bugüne uzanan büyük bir yolculuk yaptı. İşte bizim Başbakanımızın, Genel Başkanımızın vizyonu budur" ifadelerini kullandı. 

Başbakan Davutoğlu'nun, bir günde dünyanın 4 ülkesine ayak bastığını, tarihi 800 sene öncesinden bugüne getirdiğini ifade eden Bakan Çelik, "Diğerleri gibi Yozgat'tan, Aydın'dan öteye gidemeyenler gibi değildir. Siz Seyhan ve Ceyhan Nehri'nin çocuklarısınız. Siz, Fırat ve Dicle'yi kardeş yapanlarsınız. Siz, Seyhan Nehri ile Tuna'yı kardeş yapanlarsınız. Siz Adanalılar Taş Köprü ile Mostar Köprüsü'nü kardeş yapanlarsınız" dedi. 

AK Parti'nin işte bu yüzden Adanalıların desteğiyle 12 yıldır büyük bir yol yürüdüklerine işaret eden Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sizin sayenizde birçok sıfat kazandım, bu memleketin sokaklarında büyüdüm, başdanışman, milletvekili, genel başkan yardımcısı, bakan oldum ama bu sıfatların hepsini bir kenara bırakıyorum. İsmimin başında en sevdiğim sıfat Adanalıdır. Şimdi 7 Haziran için Başbakanımızı büyük bir muhabbetle bağrımıza basacağız. Genel Başkanımızın 7 Haziran akşamı Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi'ne 'Türkiye'de en başarılı olduğumuz il hangisi?' diye sorduğu zaman oradan gelecek ses şu olmalıdır; 'En başarılı il Adana Başbakanım'. 7 Haziran bayramımız kutlu olsun."