Şehit Yeşilyurt'un askere giderken annesine verdiği ''Dönünce sana güzel bir ev yaptıracağım'' sözü üzerine, devlet-vatandaş işbirliğiyle yaptırılan ev şehit ailesine teslim edildi.
     Kozan ilçesine bağlı Bucak köyünde bahçe bekçiliği yapan Yeşulyurt ailesi, başkasına ait 2 odalı, briketten yapılmış, çinko çatılı evde yaşıyordu.
     Şehidin babası Ümmet, annesi Zeliha ve kardeşleri Seval, Selma ve Soner Yeşilyurt'un olumsuz yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla şehit cenazesinin hemen ardından kaymakamlık ve belediye tarafından başlatılan çalışma sonuçlandı.
     Bu kapsamda belediye tarafından Tavşantepe Mahallesi'nde sağlanan bir arsaya kaymakamlığın öncülüğünde ve hayırseverlerin desteğiyle ev yaptırıldı. Bir süre önce inşaatı biten 2 katlı evin içindeki eksikleri de tamamlanarak aileye teslim edildi.
     Belediye, evin bulunduğu sokağın ismini Şehit Serdar Yeşilyurt Sokağı olarak değiştirdi.
     Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit ailesini ilk ziyaret ettiklerinde olumsuz koşullarda yaşadıklarının tespit edilmesinin ardından çalışma başlattıklarını hatırlattı.
     Şehit cenazesinin ardından maddi durumu iyi olmayan aileye ev yapmaya karar verdiklerini anlatan Sevgili, şunları kaydetti:
     ''Belediyemiz arsa temin etti. İstanbul'da yaşayan hayırsever bir noterimizin, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ile vatandaşlarımızın gönüllü destekleriyle evi tamamladık. İçinin tefrişini ise tamamen hayırseverlerimiz üstlendi. Bizde kaymakamlık olarak destek verdik. Aileyi sıcak bir yuvaya kavuşturduğumuz için mutluyuz. Destek veren kurumlara ve hayırseverlere teşekkür ediyorum. Devletimiz şehit aileleri başta olmak üzere ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarına her zaman sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam edecektir.''
    
     -''Oğlumun vasiyetini devlet yerine getirdi''-
    
     Şehit babası Ümmet Yeşilyurt, oğlunun tek hayalinin askerden dönünce çalışarak kendilerine güzel bir ev yaptırmak olduğunu, ancak şehit olunca bu hayalini yerine getiremediği belirtti.
     Baba Yeşilyurt şöyle devam etti:
     ''Oğlum şehit olunca evi kendi yaptıramadı ama sağ olsun devletimiz yaptırdı. Devletimizin desteğiyle ev sahibi olduk. Ne kadar kederli olsak da başka bir sıkıntımız yok. Devletimiz bize her zaman sahip çıktı. Her zaman gelip bir ihtiyacımız olup olmadığını soruyorlar. Oğlumun vasiyetini devlet yerine getirmiş oldu. Oğlum artık rahat uyusun, mekanı cennet olsun. Onun sayesinde biz burada rahat ediyoruz.''
     Anne Zeliha Yeşilyurt ise ''Oğlum her zaman 'Anne sen üzülme, çalışıp sana çok güzel bir ev yaptıracağım. Seni el kapılarından kurtaracağım' derdi. O çok çalışkandı askerlik harçlığını bile kazanıp öyle gitmişti. Babasını telefonla arar (paraya ihtiyacınız var mı-' diye sorardı. Yaşasaydı evi o mutlaka yaptırırdı. Ancak oğlum bu hayalini gerçekleştiremeden şehit oldu. Onun yarım kalan hayalini devletimiz bu evi yaparak yerine getirdi. Allah devletimizden razı olsun, bizi de oğlumu da mutlu etti'' diye konuştu.
     Şehidin lise öğrencisi kardeşi Soner Yeşilyurt da şehit kardeşi olmanın gururunu taşıdığını, gerekirse kendisinin de vatan uğrunda canını vermeye hazır olduğunu söyledi.