Kabil Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı caddesinde düzenlenen protestoda, yüzlerce sivil toplum aktivisti ve vatandaş, şehit çocukların fotoğrafı ve "Afgan yetkililer! Pakistan’ın oyununa aldanmayın” yazılı pankartlarını taşıdı. Protestolarda ayrıca, "Biz teröristleri ülkemizde ağırlamak istemiyoruz.", "Cennetin yolu Afganistan’da geçmiyor.", "Afganistan’da cihadın caiz olduğunu söyleyeni nasıl ülkemizde ağırlarız." sloganlarıyla Fazlullah’ın Afganistan’a gelmesine tepki gösterildi. 

Afganistan Sivil Toplum ve İnsan Hakları Sözcüsü Bari Selam, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, "Protestonun amacı Molla Fazlullah’ın Afganistan’a gelişi. Bu adam Afganistan’ın sefaletine sebep olan biri. Her zaman Afganistan’a gelerek teröristleri intihar saldırıları düzenlemesi için teşvik ediyor. Afgan halkının öldürülmesini caiz biliyor ve Afganistan’a cihadın caiz olduğunu açıktan söyleyen biri. Bu adamın ülkemize gelmesini kesinlikle istemiyoruz.” dedi.

Protestoda katılan Nargis isimli vatandaş ise Fazlullah'ı ikili siyaset oynamakla suçladı ve ülkeyi olumsuz etkileyen teröristlerin ağırlanmaması gerektiğini ifade etti. 

Gösteri sonunda vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları Fazlullah’ın fotoğrafını benzin dökerek yaktı. 

Yerel medyada çıkan haberlerde, Fazlullah'ın, Pakistan ulemasından bir üst düzey heyet eşliğinde Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani’nin davetiyle barış müzakeresi yapmak için ülkeye geleceği belirtilmişti.