Emiralioğlu, Afşin'de düzenlenen, ''Her yönüyle Ayçiçeği'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, Afşin ve Elbistan bölgesinin önemli bir tarım havzası olduğunu belirtti.
     Afşin-Elbistan bölgesinin linyit rezervi yanı sıra tarıma elverişli topraklara da sahip olduğunu anımsatan Emiralioğlu, şunları kaydetti:
     ''Bu topraklarda yaşayan insanlar olarak kendi ekonomik gelirimizi yükseltirken bu topraklardan en üst seviyede yararlanarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak gibi önemli bir görevimiz var. Türkiye'nin önemli oranda yağlı tohum açığı bulunmaktadır. Ülkemiz tarım ekonomisi anlamında her geçen gün biraz daha ileriye gitmektedir. Türkiye Avrupa'nın en büyük tarım ekonomisi konumuna gelmiştir.''
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın üreticileri teşvik etmek için çeşitli desteklemelerinin bulunduğunu anlatan Emiralioğlu, bölgede yaşayan insanların bu verimli topraklardan en ekonomik şekilde yararlanmasının önemini anlattı.
     Kaymakam Faik Arıcan ise, artan nüfusla birlikte tarım ürünlerinin ithal edilmeye başladığını söyledi.
     Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Kıllı ve Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Mühendisi Abdullah Çil, ayçiçeği hakkında sunum yaptı.