Afyonkarahisar Belediyesi Engelliler Meclisi tarafından “Engelliler Haftası” kutlamaları çerçevesinde, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Engelliler Festivali, bu yıl yine büyük bir katılımla kutlandı.
Kocatepe Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan 11. Engelliler Festivali, Anıtpark önünden kortej yürüyüşüyle devam etti. Afyonkarahisar Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü öncülüğünde gerçekleşen kortej yürüyüşünde, protokol üyeleri de engellilerle birlikte yürüyerek, engelli haklarına dikkat çekmeye çalıştı. Bazıları tekerlekli sandalyeyle bazıları da gözlerini bağlayıp yürüyen protokol üyeleri, engelli bir vatandaşın nasıl yaşadığını anlayıp empati kurdu.
Daha sonra Anıtpark önünde kurulan ’Engelsiz Hayat El Sanatları" sergisinin açılışı yapıldı. Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu kursiyerleri, engellilere yönelik okullar ve engelli dernekleri öğrencilerinin hazırladığı el sanatlarının sergilendiği sergi büyük ilgi gördü. Bazı ürünlerin satışının yapıldığı serginin açılışına katılan protokol üyeleri aldıkları ürünlerle sergiye bağışta bulundu.
Burada kısa bir konuşma yapan Engelliler Meclis Başkanı Mesut Yurt, Engelliler Festivali’ni 11. kez düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a ve Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir’e teşekkür etti.
Engelliler Festivali, Sabri Eğret tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.