MALATYA (AA) - AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, "93 yıllık CHP'de hala 27 Mayıs ve 12 Eylül darbelerinin izleri devam etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Kahtalı, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz gecesi açık ve net şekilde millet iradesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hedef alınmışken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanı tatildeyken, Meclis bomba altındaydı" gafının üzerine, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın da "Darbe savunuculuğu" yapmasını eleştirdi.

Bunların akıllara, "Eğer bu darbe gerçekleşse yine bu zihniyet darbe savunucu mu olacaktı?" sorusunu getirdiğini aktaran Kahtalı, şöyle devam etti:

"Darbe savunucusu Veli Ağbaba'nın 'Aynı zamanda biz örgütümüzle, Genel Merkezimizle, sizinle beraber olacağız' derken soruşturma aşamasında olan ve hala hukuki araştırmalar sürerken darbe yapmak suçundan içeri alınmış kişilerin haklarını savunması, cezaevi ziyaretlerinde bulunması darbecileri mağdur gibi göstermesi kendilerinin darbe savunucusu olduğunu da net bir şekilde ortaya koymaktadır. Ayrıca bugün mağdur edebiyatı yapanların kimlerin yanında olduklarına bakmak lazım. Asıl mağdurlar 15 Temmuz gecesi vatanı için canlarını seve seve veren 246 şehidimiz ve aileleridir. Bu toprakları kendine vatan kabul eden, namus bilen tüm vatandaşlarımızdır. "

Kahtalı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Başbakanımızın söylediği gibi 'Türkiye'de son 15 yılda zihniyet değişti. Ülkesini, milletini seven, millete hizmeti ibadet gibi gören AK Parti geldi.' Ama görüyoruz ki Türkiye'de değişmeyen tek şey CHP zihniyetidir. 93 yıllık CHP'de hala 27 Mayıs ve 12 Eylül darbelerinin izleri devam etmektedir."