Akdeniz Belediye Meclisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapım ve onarımı planlanan Karaduvar Balıkçı Barınağı ile ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar planını onayladı.
Akdeniz Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk başkanlığında yapıldı. Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’nce gönderilen ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapım ve onarımı planlanan “Mersin Karaduvar Balıkçı Barınağı”na ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile ilgili teklif oybirliğiyle kabul edildi.
Toplantıda ayrıca, Şevket Sümer ve Güneş Mahallelerinin bir kısmını kapsayan ve imar planlarında emsalli imar adalarında yapılacak Revizyon İmar Planı çalışmalarını içeren İmar ve Çevre Komisyonları raporları, komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi. Kabul edilen karar çerçevesinde, ilgili mahallelerde 1989 yılında Mersin Belediyesi tarafından 5 kata imar verilmiş olan paftalarda, inşaat yoğunluğu değişmemek üzere 15 kata kadar imar izni verildi.
Verilen önergeyle gündeme alınan ve doğuda Kurtuluş Meydanı, batıda Cumhuriyet Meydanı, kuzeyde İstiklal Caddesi ve güneyde Atatürk Parkı arasında kalan Kent Merkezi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyon Çalışmaları ile ilgili teklif ise tüm komisyonlara havale edildi.