Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle organize edilen 1. Sanayi, Ticaret ve Turizm Fuarı, 11-14 Haziran'da yapılacak.

İlk gün, Belediye önünden başlayacak kortej yürüyüşü Valilik önünde son bulacak. Mehteran bölüğü ekibi Aksaraylılara Valilik önünde gösteri sunacak. Fuar alanında ise akşam saatlerinde halk oyunları gösterisi ve saat 19.00’da Mine Gez konseri gerçekleştirilecek. Fuarın ikinci günü halk oyunları gösterisi, Türkü Beyler grubu ve Ankaralı pop sanatçısı Taylar Ülger, fuar alanında sahne alacak. Fuarın 3. gününde çok sesli koro, halk oyunları, sema gösterisi ve Taylan Ülger konseri olacak.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, "Aksaray yine farklı bir sektörde önemli bir fuara ev sahipliği yapıyor. Bu fuarın diğerlerinden ayıran en önemli özelliği çok geniş kapsamlı bir fuar organizasyonu olmasıdır. Hem sanayi hem turizm hem de ticari işletmelerimizin katılım gösterdiği bir fuara ev sahipliği yapıyoruz. Turizm sektöründe ilçelerimizin ve turizm kaynaklarımızın varlıklarını ve işletmelerini; sanayi fuarında imalatçılarımızı; ticarette ise birçok ticari alanda faaliyet gösteren işletmelerimizi ziyaretçilerimiz görme ve tanıma imkânına sahip olacak." dedi.