Kahramanmaraş'ta konuşlu patriot birliğinde tercümanlık yapan Türk asıllı 5 Alman asker, hem görevleri hem de davranışlarıyla iki ülke arasındaki dostluğu pekiştiriyor.

Ahir Dağı eteklerindeki Gazi Kışlası'na konuşlandırılan patriot hava savunma sistemi bir yılı aşkın süredir aktif çalışıyor. Türk hava savunma kabiliyetini desteklemek amacıyla NATO bünyesinde görev yapan askerler, Suriye'den gelecek olası tehditleri 24 saat izliyor.

Patriot birliğinde Türk kökenli 5 Alman asker de görev yapıyor. 

Türk asıllı askerler, her yıl tatil veya akraba ziyaretleri için geldikleri Türkiye'de bu kez görev için bulunuyor. Tercümanlık görevlerinin dışında neşeli tavırlarıyla dikkat çeken askerler, Alman ve Türk birliğinden ilgi görüyor. 

Güvenlik nedeniyle soyadını açıklamayan astsubay Furkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aslen Giresunlu olduğunu ancak Almanya'da dünyaya geldiğini söyledi. 

Alman ordusunda bakım onarım bölümünde görev yaptığını belirten Furkan, her iki dili çok iyi konuştuğu için patriot birliğindeki işinin kolay olduğunu ifade etti.

Türk ve Alman askerleri arasında köprü görevini üstlendiklerini anlatan Furkan, "Biz gurbetçiler vatan hasretini her zaman yaşarız. Özellikle ailem Türkiye'den hiç vazgeçmedi. İşim gereği Türkiye'de bulunduğum için çok mutluyum. Ayrıca iki ülke arasındaki dostluğa katkı sağlamaya çalışıyoruz" dedi. 

Kahramanmaraş'ta yeni arkadaşlıklar edindiklerini dile getiren Furkan, tek özlemlerinin ise aileleri olduğunu vurguladı.

Aslen Diyarbakırlı olan astsubay Serhat ise 23 yıldır Almanya'da yaşadığını kaydetti. 

Yaklaşık 4 yıldır Alman ordusunda görev yaptığını dile getiren Serhat, Türkiye'de yabancılık çekmediğini belirtti.

İzmir doğumlu astsubay Şahin de Türk asıllı askerlerin koordinasyonunu yürütüyor.

Alman Harekat Birliği Komutanı Kurmay Albay Stefan Drexler'in tercümanlığını da yapan Şahin, şöyle konuştu:

"Türkiye'de görev yapmak gerçekten gurur verici. İki devlete de hizmet etmek güzel bir şey. Yaklaşık 7 aydır Kahramanmaraş'tayım ve kendimi yabancı hissetmedim. Buranın dostluğuna çok alıştım. Memleket hasretini Kahramanmaraş'ta gideriyorum" dedi.

Astsubay Fatih Mehmet ise 2 yıldır Alman ordusunda görev yaptığını söyledi.

Yakın illerdeki akrabalarının kendilerine ziyaretine geldiğini ifade eden Fatih Mehmet, "Kahramanmaraş'ta huzurluyuz ve burada güzel dostluklar kurduk. İyiki gelmişiz" ifadelerini kullandı.