Zonguldak’ta, bir evde çıkan yangında bir kadın öldü, son anda balkondan atlayan eşi ise yaralı kurtuldu. Yaşlı çiftin, kış aylarını geçirmek üzere Almanya’dan memleketleri Zonguldak’a 2 gün önce geldiği öğrenildi.

Almanya’da oturan Nurcihan(67) ve Selahattin Geme(72) çifti, 2 gün önce Zonguldak’a geldi. Geme çiftinin evlerinde dün gece 01.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Evin balkonundan atlayan Selahattin Geme yaralı kurtuldu, dumandan etkilenerek salonda bayılan eşi Nurcihan Geme ise hayatını kaybetti.

Yangın, Zonguldak Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri eve girerek yanan eşyaların arasında Nurcihan Geme’yi aradı. Polis ve mahalle sakinleri Geme'nin atlamış olabileceğini dikkate alarak evin etrafını kontrol etti. Yangının tamamen kontrol altına alınmasıyla acı gerçek ortaya çıktı. Yaşlı kadının cesedi, çatıdan düşen kiremit ve tahta parçaları arasında evin salon bölümünde bulundu. AFAD ekipleri tarafından evden çıkarılan Nurcihan Geme'nin cesedi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan Selahattin Geme’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

YARDIM EDİN DİYE BAĞIRMIŞ

Olaydan yaralı kurtulan Geme’nin, polise verdiği ifadede, yangının mutfaktaki buzdolabının motorundan çıktığını söylediği belirtildi.

Komşuları ise çiftin yaz aylarında Almanya'da, kışları ise Zonguldak'ta yaşadığını anlattı. Olay hakkında bilgi veren komşularından İlknur Ece, şunları söyledi: "Alevler iyice yükselince itfaiyeyi aradık. Bir teyze yardım edin diye bağırdı. Amcayı balkondan indirdik ama kadının yanına girilecek gibi değildi." Polis, yangınla ilgili incelemesini sürdürüyor.