Yazı Bodrum'daki yazlıklarında, kışı da Adana Huzuruevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde geçiren Kervan ve Okuyucu, yaptıkları yardımlarla takdir topluyor. Huzurevine tatil sitesi görünümlü, bahçesi ve balkonu bulunan 42 metrekarelik ev yaptıran kardeşler, iyilikte adeta birbirleriyle yarışıyor.

Kervan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi öldükten sonra yalnız hissettiğini, bu nedenle huzurevine yerleştiğini söyledi.

Kervan, 13 yıldır burada kaldığını, çok mutlu olduğunu belirterek, "İyi ki de gelmişim, burada olmaktan çok mutluyum. Kardeşimle aynı evde kalıyoruz. Burası evimiz gibi oldu. İstediğimiz her şeyi yapabiliyoruz" diye konuştu.

İkinci baharlarını yaşadıklarını anlatan Kervan, daha önce yapamadığı birçok sosyal aktiviteyi gerçekleştirme imkanı bulduğunu dile getirdi.

Tiyatro ve Türk Sanat Müziği'ne ilgi duyduğunu ifade eden Kervan, "Burada her şeyi yaptım, tiyatroya gittim. Halk oyunları oynadım. Türk Sanat Müziği'yle ilgilendim. Gözümde hiçbir şey kalmadı. Kışın burada, yazın Bodrum'da kalıyoruz" dedi.

Huzurevine Küçük Ev Projesi kapsamındaki evlerden yaptırdığı için "yılın en hayırsever yaşlısı" ödülüne layık görüldüğünü aktaran Kervan, "Ev yaptırdım' diye ödül verdiler. Benden sonra burada kalacaklar için de güzel şeyler yapmak istedim. İnşallah onlar da bizim gibi mutlu olurlar" değerlendirmesinde bulundu.

- "Bize 'Altın Kızlar' denilmesinden çok memnunuz"

Okuyucu da ablasını yalnız bırakmamak için huzurevine geldiğini anlattı.

Kimsesizlikten değil, mutlu olduğu için burada kaldığını belirten Okuyucu, "Kardeşimi yalnız bırakmamak için buraya geldim. İstanbul'da oturuyordum. Dört oğlum var. Çocuklarım çok iyi, hiçbir şikayetim yok. Yazın kardeşimi de alıp Bodrum'daki yazlığımıza gidiyoruz. Kışın da burada kalıyoruz. Her şey çok güzel. Burada kalmaktan ve kardeşimin yanında olmaktan çok mutluyum" ifadesini kullandı.

Huzurevinde "Altın Kızlar" diye çağrıldıklarını kaydeden Okuyucu, "Bize 'Altın Kızlar' denilmesinden çok memnunuz. Burada herkes bizi böyle tanıyor. İkimizin de saçı beyaz, kardeşiz, ahlak yönünden güzeliz. Buraya ev yaptırdık. Herkesi çok seviyoruz. Altın gibiyiz herhalde" şeklinde konuştu.