Kadıköy’de, hasta taşıyan ambulansla özel halk otobüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 7 kişi yaralandı. Otobüsün yol kenarındaki benzin istasyonuna girmesini ve büyük bir facia yaşanmasını trafik ışıkları engelledi.

Kaza saat 10.00 sıralarında, Şemsettin Günaltay Caddesi ile Ali Nihat Tarlar Caddesi’nin kesiştiği noktada meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Bostancı’dan Ümraniye’ye yolcu taşıyan 34 NVB 29 plakalı otobüs ile Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’ne hasta götüren ambulans çarpıştı. Ambulansta bulunan 4 kişi ile, otobüstü bulunan şoförle birlikte 3 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar olay yerine gönderilen ambulanslarla Fatih Sultan Mehmet ve Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’ne kaldırıldı. Koltuğunda sıkışan otobüs sürücüsü ise vatandaşlar ve sağlık görevlilerine tarafından kurtarıldı.

SAĞLIK GÖREVLİSİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Kaza nedeniyle kontrolden çıkan otobüsün yol kenarındaki benzin istasyonuna girmesini, trafik ışıkları engelledi. Otobüs, benzin pompalarına 3 metre kala trafik ışıkları sayesinde durunca büyük bir facia atlatılmış oldu.

Bu arada, kurtarma çalışmaları sırasında yaşananlardan etkilenen bir sağılık görevlisinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Sağlık görevlisi arkadaşları tarafından sakinleştirildi. Görgü tanıkları da otobüsün yeşil ışıkta geçtiği sırada ambulansa çarpıştığını söyledi. Kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.