Anatidaefobi kişinin nerede ve ne zaman olursa olsun bir ördek tarafından izleniyor olma korkusu olarak tanımlanır. Anatidaephobia Yunancada anatidae (ördek) ve phobia (korku) kelimelerinden türetilmiştir. Anatidaephobia genellikle çocukluk döneminde ortaya çıkar ve başlıca sebepleri arasında suya düşme ya da ördekler tarafından gagalanma bulunur. Her ne kadar başkaları için olması mümkün bir durum olarak görülmese de anatidaephobik kişiler sürekli bir travma halindedir.
Anatidaephobia tek bir ördek tarafından takip ediliyor bir yaygın, mantıksız korku olarak tanımlanır.
Anatidaephobia ördekler, kazlar veya kuğu ve "phobos" anlamını korkusu anlamına gelen Yunanca kelime "Anatidae" türetilmiştir.


İnsan neden  Anatidaephobia olur?


Tüm fobiler olduğu gibi, Anatidaephobia başa kişi gerçek hayatta travma yaşadı.Anatidaephobic birey için, bu travma büyük olasılıkla çocukluk döneminde oluştu.
Belki bireysel yoğun sukuşu bazı türler tarafından korktum. Kaz ve kuğu nispeten iyi saldırgan eğilimleri ile tanınan ve belki de anatidaephobic kişi aslında ısırılan ya da flapped edildi. Tabii ki, Far Side çizgi roman bir ördek tarafından izlenen korkusu en aza indirmek için çok az yaptım.
Biz anatidaephobic kişi için, bu çizgi roman bellek ya da bir ördek tarafından takip ediliyor ve zihinsel görüntü gülümsemek için cazip olsa da, bu korkuyu kontrol edilemez. Sebep ne olursa olsun, anatidaephobic kişinin günlük işleyişi tamamen yıkıcı duygusal karmaşa ve anksiyete yaşayabilirler.


Anatidaephobia Belirtileri Nelerdir?

Anatidaephobia belirtileri kişiden kişiye değişir. Bazı insanlar, kendi korku ile karşı karşıya kaldıklarında, midesi olmak veya terleme başlar, biraz rahatsız hissedebilirsiniz. Diğerleri öylesine ciddi onlar sarsılan anksiyete ve / veya panik atak yaşadığını, bu fobi ile bağdaştırılır.
Anatidaephobia diğer belirtileri arasında şunlar olabilir:

    Bir Ağız
    Nefes nefese veya nefes darlığı
    Kas gerginliği
    Genel Titreyen
    Hiperventilasyon
    Kontrol Out Hissediyorum
    Trapped ve Escape açılamıyor Hissediyorum
    Yaklaşan Afet Ezici Hissi
 
Anatidaephobia nasıl teşhis edilir? Anatidaefobi olduğunuzu nasıl anlarsınız?


Anatidaephobia vakalarının büyük çoğunluğu kendi kendine teşhis vardır. Bireysel bir ördek tarafından takip ediliyor onların korku, irrasyonel ve ciddi bir günlük bazda işlev yeteneğini etkilediği ile gerçekleştirmektedir.
Anatidaephobic kişi daha sonra kendi doktoru ile korkuları görüşmek olabilir. Genellikle doktor bu ilk tartışma dayalı Anatidaephobia tanısı atamaz. Daha rutin, fobi için herhangi bir fiziksel nedenler ekarte sonra, doktor ileri tetkik ve değerlendirmenin için bir ruh sağlığı uzmanı hekime sevk edecektir.
Anatidaephobia Nasıl Tedavi Edilir?
Bir ördek izlediğini korku bireyin günlük işleyişini bozacak şekilde yoğun olduğunda, Anatidaephobia tedavisi için bir kaç yolu vardır. Bu şunları içerebilir:

    Özellikle fobiler davranır bir terapiste kişinin başvurabilirsiniz hekime konuşmak.
    Korkularını belirlemek ve denetlemek için kişi yardımcı olacaktır Geleneksel "konuşma" terapisi.
    Kendi kendine yardım teknikleri.
    Hipnoterapi.
    Bu fobi ile baş diğer insanlarla gruplar destekleyin.
    Bilişsel Davranış Terapisi ya Duyarsızlaştırma Terapi.
    Pozlama Terapi.
    Böyle derin nefes alma ve meditasyon gibi rahatlama teknikleri.
    Anatidaephobia en uç durumlarda, anti-anksiyete ilaçları reçete edilebilir.

 

Anatidaephobia tek bir ördek tarafından takip ediliyor ki yoğun, akıldışı bir korkudur. Tamamen günlük işleyişini sağlamak için bir kişinin yeteneği durdurmak gibi Bazen bu korku kadar şiddetli olabilir. Denetlenmeyen, Anatidaephobia kişinin sosyal hayatı, kendi kişisel yaşam ve iş sorumlulukları engelleyen bir zayıflatıcı durum haline gelebilir. Tedavi edilmezse, Anatidaephobia bir kişinin yaşamının her yönünü dokunur.

 ANATİDAEPHOBİA  NASIL BİR HİSTİR?

Anatidaephobia, bir ördek tarafından izlenme korkusu. öyle gıcık bir ördek ki, bir şekilde yolunu bulup seni izliyor ama bir şey yapmıyor. yani onun saldıracağından, pis bir laf edeceğinden falan korkmuyorsun, sadece onun seni izlediğini hissediyorsun ve onun bir yerden her hareketini dikizlediğini düşündükçe ağzın kuruyor, soluk alıp vermen düzensizleşiyor, elin ayağına dolanıyor.

bu fantastik ve kurgusal fobiyi insanlığa gary larson kazandırmış; hemen yandaki karikatür ile. daha sonra kavram yayılmış ve insanlar "gerçek bir fobi mi?" diye sormaya başlamışlar. komik ve saçma gelse de kulağa, komik ve saçma olan ancak insanların hayatını zehir eden bir kamyon gerçek fobi var. bununla beraber, gerçekten de "beni bir ördek izliyor! kurtulamıyorum onun bakışları altında yaşamaktan!" diye terler döken, şimdi ya da gelecekte birileri olabilir koca gezegende; şaka kaka olduktan sonra yapılacak bir şey yok.

aslında bir ördeğin kendisini izlediğinden korkmak yerine bir ördeğin kendisini izlediğini düşünüp bundan tarif edilmez derecelerde keyif alan insanlar da olabilir? nasıl ki yükseklik korkusu olanlar varsa, yükseklere çıkma işini büyük bir hazla yapanlar da var. ( bkz: "yüksek be!" gerçi oradakiler işlerini yapıyorlar...) yani, düşünsene, koltuğunda oturan ama zevkten dört köşe olmuş birini: ortada bir neden yok; televizyon bile açık değil! "beni izliyor, biliyorum" diye düşünüyor, "o ördek şimdi, şu an, bir şekilde beni izliyor!" sorsan dünyanın en huzurlu insanı.

her iki durumda da, aklıma iki şey geliyor. öncelikle o korkan (ya da haz alan) insana, "ördek falan yok!" demenin saçmalığı. evet, ördek yok, yani izleyen bir ördek yok ama bunu doğrudan söylediğinde, "ben boku bokuna mı bu haldeyim?" diye sinirlenecektir o kişi. ben olsam sinirlenirim sanırım? ördeğin varlığını sorgulamaktansa, diyelim sevdiğin biri bulaşmış bu ördek işine, bir ördeğin kendisini izlediği inancının kaynağını sorgulamak (neden, nasıl, ne zaman, kim görmüş vs) daha mantıklı. illa ki sorman gerekiyorsa tabii çünkü mutlu olana (ya da izlendiğinden haz alana) bulaşmak da saçmaymış gibi geliyor bana; bu gezegende bir şekilde huzurlu olmayı başarmış birine gölge etmemek gerek. yeter ki, huzur bulacağım diye çevresini ve gezegeni huzursuz etmesin. değil mi ama?

diğeri ise, bir ördeğin bir kişiyi izlemesinin ne gibi sonuçlar doğurabileceği. e, izlesin, ne olacak ki? ördek sonuçta, seni izleyip özel yaşantına dair bilgiler edinse bile, bir ördeği kim ciddiye alacak ki; "vak!" diye ses çıkaran bir canlının, tüm bir galaksideki ağırlığı ne olabilir? hadi onu geçtim, bir ördekten daha fazlasının (örneğin bir maymunun, karganın ya da baykuşun da) seni izlediğini düşünmeye başlamamışsan, zaten pek de "önemli biri" değilsindir ve dişe dokunur bir halt yediğin yoktur? bırak izlesin, ördek...