İzmir’in Karabağlar ilçesinde dün öğlen saatlerinde 'anneanneme gideceğim' diyerek evinden ayrılan 13 yaşındaki Yağmur Kırtay, bir daha evine dönmedi. Sabaha kadar kızını bulmak için gözünü kırpmayan anne Alev Özaskan, “Sabaha kadar aramadığımız yer ve arkadaşı kalmadı. Kızımın bulunması için yardım istiyorum." dedi. Anne Özaskan, kızının evden ayrılırken kimlik ve cep telefonunu yanına almadığını söyledi.

Yeşilyurt semtinde oturan Alev Özaskan'ın Hasan Tahsin Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi kızı Yağmur Kırtay, dün saat 12.00 sıralarında evlerinin yakınında oturan anneannesine gideceğini söyleyerek evden ayrıldı. İlerleyen saatlerde kızını arayan anne Özaskan, anneannesine hiç gitmediğini öğrendi. Kızına ulaşmak için seferber oldu. Polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. Kızının gece de eve gelmemesi nedeniyle tedirginliği artan anne Özaskan, sosyal paylaşım hesaplarına bakarak kızını tanıyan tüm arkadaşlarına zordu ancak kızının nerede olduğuna dair bir bilgiye ulaşamadı.

Yaklaşık 24.00 saattir kızı Yağmur’dan haber alamayan anne Özaskan, “Daha önce hiç benden habersiz bir yere gitmedi. Böyle bir şeyi yapacak biri değildi. Üzerinde kısa gri şort ve askılı beyaz tişört vardı. Yanına cep telefonu, kimlik veya para almadı. Ne olur kızımı görenler 0534 919 49 29 numaralı telefonu ya da polise haber versin." diyerek yardım istedi.