Bursa Uludağ'da ilk kez düzenlenen Geleneksel Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak 2015 Türkiye Şampiyonası, Tek Atlı Kızak Türkiye Şampiyonası ile Çift Atlı Kızak Türkiye Şampiyonası nefes kesti. Atlar, yumuşak zeminde bata çıka yarıştı.

Oteller bölgesinde düzenlenen yarışlara Erzurum, Kars, Ankara ve Bursa'dan 14 takım katıldı. Yarışların startını, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe verdi. Zeminin yumuşak olması sebebiyle küçük çaplı kazalar oldu. Bazı atlar, beline kadar kara battı. Vatandaşların büyük ilgiyle seyrettiği yarışları, Yeşil Bursa Rahvan Atlar Binicilik Kulübü sporcusu Mustafa Özpınar kazandı. Erzurum Altınbulak Atlı Spor Kulübü'nden İbrahim Karadaş ikinci, Kars Çıpkalı Köyü Doğanpınar Atlı Spor Kulübü'nden Reşat Keskin üçüncü oldu. Dereceye girenlere madalya ve kupalarını, Vali Münir Karaloğlu ve Başkan Altepe verdi.

Uludağ'da ilk kez yapılan yarışların, ilerleyen yıllarda daha büyük çaplı düzenleneceğini belirten Altepe, "Bu yarışma ilkti. İlklerde bazı sıkıntılar yaşanabilir. Önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı, örnek yarışlar yapacağız ama bugün bu zor şartlarda yapılan yarışlar yine de güzel oldu. Dereceye girenleri kutluyorum." dedi. Atlı kızaktan sorumlu Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Günal Genç ise şampiyonayı bu sene Yeşil Bursa'nın Uludağ'ında yaptıklarını belirterek, "Müsabakalarımız, atlı kızakta ilk defa yapılıyor. Kış sporları için buradayız. 14 güzide kulübümüz katıldı. Erzurum, Kars, Ankara ve Bursa'dan katılan kulüplerimize teşekkür ediyorum. Bugün gerçekten çok güzel görüntüler ortaya çıktı." şeklinde konuştu.