İpek Medya Grubu bünyesinde faaliyet gösteren basına polis müdahalesiyle el konulması Avusturya'da da büyük yankı uyandırdı. Avusturya devlet televizyonu konuyla ilgili haberi birinci gündem olarak duyurdu. Devlet televizyonu ORF baskını akşam haber bülteninde öne çıkan gündem maddesi olarak seyircisine duyurdu. ORF’nin resmi internet sayfasında da söz haber manşetten verildi. Polisin kapıları zorla kırarak televizyona el koyduğu vurgulandı. ORF, resmi internet sayfasında gelişmeleri bütün detaylarıyla aktardı.

Die Presse, Kurier, Profil gibi çok sayıda medya organı da Türkiye'deki basına baskıyı okuyucularına duyurdu. Avusturya Devlet Haber Ajansı APA'da abonelerine konuyla ilgili geniş haberler servis etti.
Konu hakkında çok sayıda haberlerin yapıldığı Avusturya’da, Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros’un görüşlerine yer verildi. Okur ve izleyicilerinin de sosyal medyada tepki verdiği haberlerde ve konuyla ilgili yapılan yorumlarda baskınların hukuksuz olduğu, kayyumun gerekçesiz bir şekilde atandığı dile getirildi. Kayyumun yayınları durdurma yetkisine sahip olmadığı, ayrıca kayyum adı altında iktidara yakın Sabah gazetesi reklam müdürünün Koza Grubu medya organlarının başına getirildiği dile getirildi.

Avusturya basını 1 Kasım seçimlerini hatırlatarak söz konusu basının Erdoğan karşıtı olduğu vurgusunu yaptı.
Devlet televizyonu ORF baskını akşam haber bülteninde öne çıkan gündem maddesi olarak seyircisine duyurdu.