Avrupa Parlamentosu Bölgeler komisyonu tarafından Belçika’nın Brüksel kentinde 3 Ekim 2016 tarihine kadar devam edecek olan “Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası” konulu toplantıya Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay konuşmacı olarak katıldı.
Türkiye’den Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyesi 6 şehrin belediye başkanlarının katıldığı toplantıda 30 ülkeden 177 yerel idare de yerini aldı. 3 gün sürecek olan “Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası” konulu toplantıda uzun bir konuşma yapan Başkan Atabay, “Mülteci sorunu önemli bir sorundur ve bu sorun sadece Türkiye’nin tek başına çözebileceği bir sorun değildir. AB ile birlikte çalışma yapılması gerekmektedir. Egemen güçlerin Ortadoğu’da ki kaynakları sömürmeyi ve cetvelle sınır çizmeyi bırakmaları da sorunun çözümünde etkili olacaktır.” ifadesini kullandı.
Başkan Atabay Ayrıca yerel yönetimlere kaynak yaratılması, kanuni düzenlemeler ile sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve hükümetin birlikte çalışmalar yapması ve ortak hareket edilmesinin önemini vurgulayarak sözlerini tamamladı.