Ankara'daki tren garı önünde yapılan bombalı saldırı, Aydın’da bugün de protesto edildi. Sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği yürüyüş Sevgi Yolu’ndan başladı, Adnan Menderes Bulvarı sonrası Atatürk Kent Meydanı’nda oturma eylemiyle sona erdi.

Ankara’daki terör saldırısına tepkiler devam ediyor. Aydın’da sivil toplum örgütleri siyah üzerine 'Ankara' yazan pankartla yürüdü. Ankara katliamını kınayan grup, terör saldırısında ölen Aydınlı Banberk Bakış (19) ve 21 yaşındaki Elif Kanlıoğlu’nun resimlerini taşıdı. Siyah pankartların karanfillerle süslendiği yürüyüşte grup sık sık slogan attı. Adnan Menderes Bulvarı Kıbrıs Cadde kavşağından devam eden yürüyüş Atatürk Kent Meydanı’nda sona erdi. Burada ölenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Grup adına açıklama yapan Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, “Ankara’daki terör olayında arkadaşlarımızı kaybettik acımız büyük öfkemiz de. Ancak hesap da soracağız. Aydın’dan 235 arkadaşımız emek, demokrasi ve barış mitingine katılmak üzere Ankara’ya gitti. Bizimle giden arkadaşlarımızdan Aydınlı Banberk Bakış (19) ve 21 yaşındaki Elif Kanlıoğlu’nu kaybettik. Tüm arkadaşlara baş sağlığı diliyor yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tek hedefleri barış olan on binlerce insanın içerişimde bomba patlatarak savaş istermişlerdir ki bu da biz bir kez daha kandan ve savaştan beslendiklerini göstermiştir. Her fırsatta savaş çığırtganlığı yapanlara karşı inadına barış diyen barış savunucularını göz göre göre katledenleri ve katliamın gerçekleşmesine neden olanları lanetliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. emek, demokrasi ve barış mitingine kana bulayanlara sesleniyoruz. Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize bütün katliamlarınıza rağmen eşitlik, özgürlük demokratik bir ülkede bir arada yaşamaktan asla vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

Basın açıklaması sonrası grup oturma eylemi yaptı. Ankara’ya mitinge giden ve saldırıdan kurtulanlar o anları anlattı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş olaysız sona erdi. Ankara'daki terör olayında Aydın ESM Aydın Şube Başkanı Celalattin Çakmak'ın da ayağından yaralandığı belirtildi.