Samsun'un Bafra ilçesine bağlı İkizpınar Mahallesi sakinleri susuzluğa tepki göstererek mahalle yolunu traktörlerle kapattı. 15 gündür su sıkıntısı çektiklerini söyleyen mahalle sakinleri Samsun Büyükşehir Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'dan ve yetkililerden yardım istedi.

Mahalle girişinde traktörlerle kapattıkları yolda açıklama yapan hayvan besicisi Ali Duman (50), ''İkizpınar Mahallesi, Bafra ilçesine 8 kilometre uzaklıkta olan bir mahalle. 15 gündür sularımız akmamaktadır. Bir tarafımızda Derbent Barajı, bir tarafımızda Kuşkayası Barajı olmasına rağmen sularımız akmıyor. Mübarek Ramazan ayında ve bayramında da sularımız 10 gün kesilmişti. Artık bu sorunumuza çare bulunmasını istiyoruz. Hayvanlarımız susuzluktan hastalandı. Tavuklarımız telef oldu. Ürünlerimiz yandı. Yetkililerden, devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz.'' dedi.

Mahalle belde iken belediye meclis üyeliği yapan Kemal Malkoç (58) ise, ''İkizpınar 7 mahalleden oluşan ve 300 hane, 1.100 nüfus 950 seçmeni olan bir yer. Bizim derdimiz su. Susuzluktan kırılıyoruz. Tankerlerle su almaya gidiyoruz. Su yolunun da bozuk olması nedeni ile traktörlerimizin ve tankerlerimizin lastikleri patlamaktadır. Dereler kurudu. Artık tek çare olarak SASKİ ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanını göreve davet ediyoruz.'' diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmalardan sonra mahalle sakinleri traktörlerini yoldan çekerek olaysız şekilde dağıldı.