AK Parti’nin Kahramanmaraş’ta düzenlediği 4. Bölge Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’, özel bir otelde yapıldı. Toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Kahramanmaraş milletvekilleri Seyde Beyazıt Kaçar, Sıtkı Güvenç ve Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Camtimur, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Ulaştırma ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş ile Adana, Adıyaman, Aksaray, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Sivas ve Yozgat il ve ilçe belediye başkanları katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Fransa’nın başkenti Paris ve İstanbul Sultanahmet'te bir polisin şehit olduğu canlı bomba saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Her iki saldırıyı da kınayan Bakan Yıldız, "Sultanahmet’te bir bomba patlatıldı, intihar bombacısı, arkasından çok farklı yerlerde yine farklı girişimlerde bulunuyorlar ülkemiz için. Her ne sebeple olursa olsun, gerekçesi ne olursa olsun Paris’teki katliamın hiçbir şekilde tasvip edilebilir bir yanı olamaz, savunlabilir bir yanı olamaz ve buna en büyük tepkiyi bizler gösterdik. Peki Suriye’de binlerce öldürülen çocukların, kadınların, PKK terör eylemleriyle beraber kaybettiğimiz o kadar canın, bunların bizde bıraktığı tesiri anlamak için ille de bir Paris katliamının olması mı gerekiyordu? Hangi dinden olursa olsun, hangi gerekçeyle olursa olsun böyle bir yapıyı tasvip etmediğimizi yıllar önce de söylemiştik. O zaman bizler mutlaka bununla alakalı ortak bir dil oluşturmamız gerekiyor dünyada. ‘Terör sana olurken iyi, bana olurken çok kötü’, böyle bir şey kabul edilemez. Terörün hedefi ortaktır ve insanlık suçuyla beraber gerek insani, gerek İslami gerekse diğer dinlerle alakalı birçok suç işlemektir. O yüzden teröre dayalı bütün yapılarda, anlayışlarda dünyanın da ortak dili oluşturması gerekiyor. Aynen çevreyle, ekolojiyle ve iklim değişikliğiyle alakalı ortak paydaya konması gereken kavramlarda olduğu gibi." şeklinde konuştu. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül ise Şişli Belediyesi’nde yaşananlara değinerek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.