İzmir'in Balçova ilçesindeki banka soygunu ile ilgili olarak zanlı iki kardeş ve yardım ettiği belirlenen bir şahıs, 12 gün sonra yakalandı. Çalınan 211 bin 750 TL'den 206 bin TL'si, bir buzdolabının sebzelik bölümünde ele geçirildi.

Soygun, 15 Temmuz 2015 günü saat 16.45 sıralarında, Mithatpaşa Caddesi'ndeki bir banka şubesinde meydana geldi. Motosikletle gelen iki kişi, inip içeriye girdi. Yüzlerini kask takarak gizleyen pompalı tüfekli zanlılar, güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi ve silahını aldı. Banka görevlilerinden nakit paraları torbaya koymasını isteyen soyguncular, 211 bin 750 TL para çalarak, plakasız motosikletle kaçtı. Soygunun bildirilmesi üzerine gelen çok sayıda polis ekibi, geniş çaplı bir arama yaptı. İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da şubeye giderek incelemelerde bulunmuştu. Ölüm ya da yaralanmanın olmadığı soygunda iki zanlının, 200 bin liranın üzerinde parayı torbaya doldurarak kaçtığını söyleyen Uzunkaya, failler yakalanana izinlerin kaldırıldığını belirtmişti.

SOYGUN ZANLILARI İKİ KARDEŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Gasp Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, 130 kameradan yaklaşık 25 bin saatlik görüntü incelendi. Şüpheli iki şahsın, vaka sırasında siyah motosiklet kaskı taktığı ve hiç çıkarmadığı, siyah, plakasız, marka ve modeli belli olmayan bir motosiklet kullandıkları, ellerinde ameliyat eldiveni bulunduğu ve kollarını bileklerine kadar örten uzun kollu kıyafetler giydiği tespit edildi. Delil bırakmadan kaçan şüphelilerin, 12 günlük yoğun çalışmalar sonucunda O.B. (29) ve kardeşi Ç.B. (24) olduğu anlaşıldı. Narlıdere ilçesinde ikametleri tespit edilen zanlılar, operasyonla evlerinde gözaltına alındı. Onlara delilleri karartma konusunda yardım eden bir zanlı daha yakalandı.

PARALAR BUZDOLABI SEBZELİĞİNDE BULUNDU

O.B.’nin ikametinde yapılan aramada, soygun sırasında kullanılan pompalı tüfek ve buna ait 10 adet 12 kalibrelik dolu fişek, iki adet portatif dipçik, olayda kullanılan iki adet siyah yelek, iki adet siyah kask, soyguncuların paraları koyduğu siyah sırt çantası, pompalı tüfeği sakladıkları gitar çantası, gasp edilen güvenlik görevlisine ait Yavuz-16 tabanca ve buna ait 10 adet 9 mm. çapında fişek kilerde, çalınan 206 bin TL para ise buzdolabının sebzelik kısmında bulundu. Şahısların sabıkaları olmadığı, soygun yaptıkları bankayla hiçbir müşteri ilişkileri bulunmadığı, bankaya daha önce yüzleri açık olarak gidip temasları olmadığı, ekonomik sıkıntıları sebebiyle soygun yaptıkları bildirildi.

'ORTADA HİÇBİR DELİL OLMAMASINA RAĞMEN SONUCA ULAŞILDI'

İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İl Emniyet Müdürü Uzunkaya, vakayla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Vali Toprak, “Ekiplerimiz ince ince çalıştı, ortada hiçbir delil olmamasına rağmen sonuca ulaştı. Öyle bir olay ki başından sonuna kadar plakası olmayan, sadece rengi belli olan bir motosiklet var. Görüntülerden sadece rengi belli, markası dahi görünmüyor. Kişilerin fiziki eşkalini ortaya çıkaracak ayrıntıları yok. Başından sonuna kadar kasklı ve hiçbir şekilde yüzleri görünmüyor. Uzun kollu giyimleri var. Eldiven kullanılmış. Parmak izi de dahil olmak üzere biyolojik bir delil elde edilecek hiçbir emare olmamasına rağmen 25 bin saatlik görüntüler ve bize gelen katkılarla birlikte bu olayı çözmesinden dolayı teşekkür ediyorum. İzmir’de olay olmaması için güvenlik birimlerimiz teyakkuz halinde.” dedi.

Soygunun ideoloji ve örgüt boyutu olmadığını söyleyen Uzunkaya ise hiçbir iz ya da delil olmadan çözülmüş olmasının sembolik değerinin çok yüksek olduğunu ifade etti.