Yarın Manisa’ya gelecek olan AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu için güvenlik tedbirleri alındı. Saat 14.00’ta Manisa Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak AKP Manisa İl Teşkilatı 5. Olağan Kongresi'ne katılacak olan Davutoğlu’nun kullanacağı güzergah ve kongrenin yapılacağı spor salonu çevresinde hem park yasağı getirildiği hem de geçişler esnasında trafiğin kapatılacağı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, güvenlik gerekçesiyle geçiş güzergâhındaki cadde ve sokakların, 30 Ocak 2015 saat 20.00’den 31 Ocak günü Başbakan'ın ayrılış saatine kadar park yasağı getirildiği, geçişler esnasında da bu güzergahların trafiğe kapatılacağı açıklandı. Park yasağı getirilen cadde ve sokaklar şunlar: Halil Erdoğan Caddesi, stadyum önü ve çevresi, Devlet Hastanesi kavşağı ile merkez kavşağı arası. Mustafa Kemal Paşa Caddesi Vilayet kavşağı ile merkez kavşağı arası. Atatürk Bulvarı Hatuniye Camisi kavşağı ile eski Doğumevi Hastanesi kavşağı arası. İzmir Caddesi Sultan Kavşağı ile Yiğitbaş Türbesi arasında kalan 1901, 1905, 2200, 2201, 2202 ve 2204 sokaklar.

Açıklamada ayrıca park yasağının getirildiği güzergahlarda Başbakan Davutoğlu’nun geçişi sırasında yolların trafiğe kapatılacağı, kapatılan yollar dışındaki cadde ve sokaklarda da trafiğin karşılıklı işleyeceği bildirildi.