Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları için düzenlenen iş kurası törenine katıldı. 4 bin 325 şehit ve gazi yakınının atamasının yapılacağını ifade eden Davutoğlu, ekim ayından bugüne kadar 82 bin 639 şehit ve gazi yakınına ücretsiz seyahat kartı dağıtıldığını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları için düzenlenen iş kurası töreninde konuştu. Şehit ve gazi yakınlarının hakları konusunda dev mahiyette adımlar attıklarını kaydeden Davutoğlu, 2 Ekim 2014’de şehit yakını, gazi ve gazi yakını 2 bin 760 kişinin atamasının gerçekleştirildiğini anımsatarak son bir yıl içinde de 10 bin 613 atamanın gerçekleştirildiğini aktardı.

Başbakan olarak en hüzünlü anının bir şehidin yetiminin başını okşadığı an olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Allah hiçbir aile ocağına öyle bir evlat acısı düşürmesin duası ile burada ben hislerimi paylaşmak istiyorum. Şehit cenazelerinde duyduğumuz hüzün ne kadar derinse, bir gazimizi ziyaret ettiğimizde duyduğumuz hüznün karşılığında onların yüzünde gördüğümüz bir tebessüm en yakınlarımızın yüzünde gördüğümüz tebessümden daha kıymetlidir.” diye konuştu.

Hükümet ve devletin şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının yanında olduğunu vurgulayan Davutoğlu, bugün 4 bin 325 şehit ve gazi yakınının atamasının yapılacağını ifade etti. Ankara’daki törende 176 şehit yakını, gazi ve gazi yakının olduğunu kaydeden Davutoğlu, diğer atamaların Türkiye’nin farklı şehirlerinde eş zamanlı olarak yapılacağını duyurdu.

Şehit ve gazi yakınlarına ücretsiz seyahat kartları verildiğini, ekim ayından bugüne kadar 82 bin 639 kişiye ücretsiz seyahat kartı dağıtıldığını ifade eden Davutoğlu, şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına 2015 itibariyle 86 bin TL’lik 20 yıl vadeli faizsiz konut kredisi verilmeye başlandığını duyurdu.