Batman Valisi Ahmet Deniz, “Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) oyununu nasıl bozduysak, PKK’nın oyununu da hep beraber bozacağız” dedi.
Batman valisi Ahmet Deniz, merkez ve ilçelere bağlı köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. İl Kültür Merkezi Konferans Salonu’ndaki toplantıda konuşan Deniz, günün birlik olma günü olduğunu belirterek, “Bir ve beraber olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. 15 Temmuz gecesi silahlı kuvvetlerimiz içine sızmış hain FETÖ darbe girişimi ile karşılaştık. Darbe girişiminin yaşandığı ilk saatlerden itibaren, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetleri, emniyet mensuplarımızın kararlı ve azimli duruşu ve silahlı kuvvetlerimiz içerisinde vatanını, milletini ve bayrağını seven askerlerimizin, komutanlarımızın olması ve tabi ki en önemlisi aziz milletimizin, vatanına, bayrağına, milli ve manevi değerlerine sahip çıkma uğruna dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir direniş göstermesi sayesinde bu hainler bertaraf edildi. O gece dünya, bu coğrafyada kötülüğün dibini gördü. Daha önce bu coğrafyada böyle bir kötülük yaşanmamıştır. Bu kötülüğe karşı insanlarımızın göstermiş olduğu birlik ve beraberlik ruhu, bütün dünyaya insanlığın nasıl yüceldiğini gösterdik” dedi.
Darbe girişiminin yaşandığı ilk saatlerden itibaren Batmanlıların demokrasi, millet ve bayrak sevgisiyle alanlara inerek, darbeye karşı tepkilerini dile getirdiklerini anlatan Vali Deniz, “Batmanlıların daha önce hendek siyasetine de pirim vermedikleri gibi darbeye karşı dimdik durdu. İhanet şebekelerinin nereden kontrol edildiğini, çok daha iyi görüyorsunuz. Bu FETÖ’yü kullananlar aynı şekilde PKK’yı da kullanıyor. Cizre’de, Nusaybin’de, Şırnak’ta ne zulümler yaptılar. Yollara patlayıcılar yerleştirerek insanlarımızı katlettiler. Gençlerimizi dağa çıkardılar, mahkeme kurmaya çalıştılar. Süreç dolayısı ile devletin hoşgörüsünü maalesef kullandılar. Onlar bertaraf edildi derken şimdi de bunları devreye soktular. Darbe girişiminde bulundular. FETÖ’nün oyununu bu millet nasıl bozduysa PKK’nın oyununu da onurlu ve şerefli duruşumuzla bozacağız. Bozmak zorundayız” diye konuştu.