Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Deniz Baykal milletvekili aday adaylığı için CHP Genel Merkezi’ne gelerek başvuruda bulundu.

CHP Genel Merkezi’ne gelen Baykal, Antalya’dan milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da başvuru esnasında Baykal’a bilgi verdi. Başvuru sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Baykal, Türkiye’de yüksek gerilim politikasının devam edeceğinin anlaşıldığını söyledi. Baykal şöyle devam etti: “7 Haziran’da yapılacak seçimlerin yüksek gerilim politikasının nihai sonuçlarıyla yüzleşmemize bir vesile vereceğini düşünüyorum. Böyle bir kritik dönemde ve seçim sonunda gerilim politikasının aşılması gerektiğinin anlaşılması gerekecek olan yeni siyaset döneminde ben de uzunca bir süreden beri gerçekleştirilmiş olan bir deneyim birikiminin, gözlem birikiminin parlamentoda yansımasının ülke siyaseti bakımından yararlı olacağını düşündüm. Bu çerçeve içinde bir sorumluluk duygusu, görev anlayışıyla böyle bir girişim yapmanın uygun olacağını değerlendirdim. O amaçla bugün adaylık başvurumu yaptım. Hayırlı olsun demokrasimize, Türkiyemize.”

“ÖN SEÇİMİ BEN TALEP ETTİM”

Baykal şöyle devam etti :”Ön seçim yöntemiyle Antalya’da seçime katılacağım. Çünkü, demokratik süreçlerin tahkim edilmesine ihtiyaç olduğu kanaatindeyim. Ön seçim mekanizmasının hem partimiz içinde hem de Türkiye’de halka, seçmene ve partili üyeye dayanan bir siyaset anlayışını ön plana çıkaracağını düşünüyorum. Ön seçimle girmemle ilgili spekülasyonlar yapılıyor. Bunun bana karşı bir planlamayla hiçbir şekilde ilgisi yoktur. Bu Sayın Genel Başkan’dan benim talep ettiğim bir yöntemdir. Sayın Genel Başkan’dan Antalya’da bir yargıç gözetiminde bütün üyelerin katıldığı bir ön seçim yönteminin uygulanmasını ısrarla ben talep ettim. Yoksa bana kurulmuş bir tuzak bana karşı takınılan bir olumsuz tavrın uzantısı değildir. Diğer yerlerde ön seçim kararının alınmasından memnuniyet duyuyorum. Sayın Genel Başkanın bana yönelik lütufkar önerisi de olmuştur. Ön seçime girmeden Antalya’da birinci sırada milletvekili adayı olarak bu seçimlere katılmama yönelik böyle bir lütufkar açıklaması olmuştur. Sayın Genel Başkanın Antalya’da bana karşı bir olumsuz tavrının gereği olarak ön seçim yapıldığı iddialarına cevap olacağını belirtmek için söylüyorum.”