Belgesel Sinemacılar Birliği-BSB tarafından düzenlenen 'PITCHIN’ISTANBUL Belgesel Proje Pişirme Atölyesi' çalışmalarına hız kattı. Bu yıl ikincisi düzenlenen ve iki aşamalı gerçekleştirilen projenin ilk aşaması Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve EDN (European Documentary Network)’ün işbirliğiyle 20-24 Ağustos 2015’te gerçekleşti.

Koç Üniversitesi'nin Anadolu Araştırmaları Merkezi ANAMED Oditoryumunda 21 Ekim 2015’te gerçekleştirilecek ikinci aşamada ise belgesel sinema üretiminde yeni bir sürecin başlaması hedefleniyor. Belgesel film yapımcıları ile kanal temsilcileri ve satın almacıları bir araya getiren proje çalışmaları, gelecekte İstanbul’un da bir 'Pitching Merkezi' olabileceği konusunda olumlu sinyal veriyor.

Belgesel Sinemacılar Birliği-BSB’nin 1999 yılından bu yana sistemli olarak yürüttüğü çalışmaların bir ürünü olma özelliği taşıyan Pitchinİstanbul Belgesel Film Proje Pişirme Atölyesi, sektörde yeni bir yapılanmayı da beraberinde getiriyor. BSB, Belgesel film üretimi alanında yeni bir sürecin başlamasının hedeflendiği projede, yurt dışındaki benzer sektör toplantılarına katılım, raporlama ve bilgi paylaşımı deneylerinden de yararlanıyor.

Türk sinema sektörünün belgesel alanında uluslararası entegrasyonunu da içeren 'Pitchinİstanbul, Belgesel Film Proje Pişirme Atölyesi' kapsamlı bir değişim hareketinin ilk ayağı olarak gerçekleştiriliyor.