Berlin’de gençler arasındaki şiddet eğilimlerini aşağıya çekmek amacıyla kentin Neukölln semtinde “Savcılar olay yerinde” başlıklı yeni bir proje başlatılıyor. Temmuz ayından itibaren yürürlüğe sokulması planlanan proje kapsamında üç savcı sadece suç işleyen gençlerle ilgilenecek. Suç işleyen gençleri daha da fazla suç işlemekten korumak amacıyla başlatılacak proje deneme mahiyetinde uygulanacak ve başarılı olunduğu takdirde Berlin genelinde örnek alınacak. Almanya’da suç sayısı onu geçen gençler “aşırı suç işleyen gençler” olarak adlandırılıyor.

Üç yıl sürmesi hedeflenen proje kapsamında savcılar çalışma saatlerinin bir bölümünü Neukölln’de geçirecekler ve gençlik daireleri, polis, mahkeme ve okul ile ortak çalışmalar yapacaklar. Projeyi basına tanıtan Berlin Adalet Senatörü Thomas Heilmann ihtiyaç duyulduğunda ailelerle ortak çalışılacağını da söyledi.

ŞİDDET PROBLEMİNİ ERKEKLER YARATIYOR

Berlin Adalet Senatörü Thomas Heilmann şiddet kullanan veya hırsızlık gibi cezayı gerektiren suç işleyen gençlerin yüzde 96’sını erkeklerin oluşturduğunu bildirdi. Kızlar arasında suç işleme oranının yüzde 4 olduğuna işaret eden Heilmann şu anda Berlin’in Neukölln semtinde görev yapacak savcıların ayda ortalama 120 suç olayıyla ilgilenmelerinin beklendiğini de sözlerine ekledi.