Beyoğlu’nda üniversite adaylarının sınava daha rahat ve verimli hazırlanmalarını sağlamak amacıyla “Sınav Stresi ve Motivasyon” seminerleri düzenledi. İlçede bulunan üç farklı lisede verilen ve üniversiteye hazırlanan son sınıf öğrencilerinin katıldığı seminerlerde, sınav öncesinde ve sınav esnasında yaşanabilecek olası kaygıları örneklenerek, gençlere bunlarla başa çıkabilmeleri için yöntemler gösterildi.
Geleceğini istediği yönde şekillendirmeyi hedefleyen gençler sınava ne kadar iyi hazırlanmış olursa olsunlar, sınav stresi başarılarını önemli derecede olumsuz etkiliyor. Uygulamaya koyduğu projelerle gençlere ufuklar açan Beyoğlu Belediyesi de, gençlerin üniversite sınavına daha rahat ve verimli hazırlanmalarına yardımcı olmak için Kültür Kenti Vakfı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliği ile “Sınav Stresi ve Motivasyon” seminerleri düzenledi. Beyoğlu’ndaki üç farklı lisede verilen ve üniversiteye hazırlanan son sınıf öğrencilerinin katıldığı seminerleri İstanbul Ticaret Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörü Serdar Mısır verdi.
BEKLENTİLER DOĞRU BELİRLENMELİ
Mısır, sınav öncesinde ve sınav esnasında yaşanabilecek olası kaygıları örneklerken, gençlere bunlarla başa çıkabilmeleri için yöntemler gösterdi. Mısır, sınav kaygısı ile kendisini sürekli yorgun, endişeli ve tahammülsüz hisseden, uyku ve beslenme düzeni değişen gençlere, kendilerini tanımaya ve farkında olmaya yönelerek, gerçekçi davranmaları ve beklentilerini doğru belirlemeleri tavsiyesinde bulundu.
BU SÜREÇTE AİLELERE DE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR
Stresin kararında yaşanması ve doğru yönetilmesi durumunda olumlu bir duygu olduğunu belirten Mısır, çocuklarından beklentileri ve onlara yaklaşımları ile ailelerin de bu süreçte önemli bir rol üstlendiklerini belirtti. Beyoğlu Anadolu Lisesi, Dilnihat Özyeğin Anadolu Lisesi ve İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi’nde düzenlenen seminerler, öğrencilerin sık sık söz alarak yaşadıklarını ve hissettiklerini paylaşmaları ile oldukça verimli geçti.