Bu yıl 17-20 Eylül 2015 tarihleri arasında Ankara’da 9.'su düzenlenen Uluslararası Belediye ve Çevre Fuarına katılan Samsun Büyükşehir Belediyesi tamamladığı ve yürütmekte olduğu projelerle ilgi odağı oldu.

Uluslararası Yerel Yönetimler Zirvesi kapsamında “Daha iyi bir ülkede, daha iyi kentlerde yaşamak için” bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen 'CITYTECH 2015' de Avrupa Birliği sürecindeki ülkemizin yerel yönetimlerinin gereksinimi duyduğu makine, teçhizat ve ekipmanlar tanıtıldı. Bu kapsamda davet edilen ve projelerini sergileyen 15'den fazla belediyenin çalışmaları ile takdir topladı.

SAMSUN İLGİ ODAĞI

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Organize ettiği stantta belediyenin çevre düzenlemesi, mimari ve peyzaj, rekreasyon ve turizm odaklı çalışmaları anlatıldı. Doğu ve Batıpark sahalarında yapılan çalışmalar, sahil düzenleme çalışmaları, Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon merkezi gibi bir çok proje hakkında detaylı bilgi verildi. Yapılan diğer çalışmalarla ilgili olarak da bilgilendirme kitapçıkları dağıtıldı.

İKRAMLARA YOĞUN İLGİ

Yapılan tanıtma çalışmaları ve katıldıkları fuarlar ile farkındalığını ortaya koyan Samsun Büyükşehir Belediyesi, ziyaretçilere çeşitli hatıra ve tanıtım mataryerleri dağıttı. Samsun’un vazgeçilmez ağız tadlarından Bafra Nokulu ve Çarşamba Kıvratması ise fuar boyunca ziyaretçilere ikram edildi.