Yaklaşık 40 gün sürecek olan kapalı matbaa dönemi, sınav kitapçıklarının basımı, paketlenmesi, kontrolü ve sevkiyatı için görev alacak personelin dış dünyadan izole bir şekilde çalışacağı bir süreci içeriyor.

Üst düzey güvenlik önlemleri altında gerçekleşen bu süreçte, tek bir pencerenin dahi bulunmadığı matbaa merkezindeki personel, sınavın tamamlanacağı 9 Haziran akşamına kadar dışarıyla hiçbir temas kurmayacaklar. Bu süreçte tüm temel ihtiyaçlarını merkez içerisinde karşılayacak olan 100'ü aşkın personel, aileleri de dahil olmak üzere hiçbir şekilde dış dünya ile iletişim kuramayacaklar.

Kahramanmaraş’ta Metruk Binanın Çatısında Yangın Çıktı! Kahramanmaraş’ta Metruk Binanın Çatısında Yangın Çıktı!

Yks Icin 40 Gun Surecek Dunyadan Izole Kapali Matbaa Donemi Basladi

ÖSYM personeli, matbaa işçileri, yemek servisi sağlayanlar, uzmanlar ve öğretim üyelerinden oluşan ekip, YDT'nin son oturumu tamamlandıktan sonra aileleriyle buluşacaklar.

Bu kapalı matbaa dönemine girecek sınav görevlileri, ÖSYM merkezi önünde buluştuktan sonra yüksek güvenlik önlemleri altında matbaa merkezine götürüldüler. Burada, sınavda çıkacak soruların kriptolu sistemlerle hazırlanması ve güvenli bir şekilde paketlenmesi gerçekleştirilecek.

Matbaa merkezine girişte, görevlilerin tamamı x-ray cihazları ve el dedektörleriyle arandıktan sonra parmak izi okuma sistemlerinden geçirilerek içeri alındılar. Merkezde, özel sistemlerin yanı sıra 7 gün 24 saat emniyet güçlerinin nöbet tutacağı belirtildi.

Günde 200 bin soru kitapçığının basılacağı matbaa merkezinde, sınav evrakları elektromekanik kilitlerle tırlara yüklenerek merkezlere gönderilecek. Kapalı merkezde kullanılan her türlü materyal sınav güvenliği için özenle işlemlenecek ve bertaraf edilecek.

Uzun süren mesailerde çalışacak olan personelin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere, sinema, spor ve bilardo salonları, masaj koltukları, dinlenme alanları, yemekhane ve yatakhane gibi özel alanlar hazırlanmış durumda.

YKS'nin soru kitapçıklarının güvenli bir şekilde hazırlanması ve dağıtılması için başlatılan bu süreç, adayların sınavlarını güvenle gerçekleştirebilmesi adına büyük önem taşıyor.