Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın bindiği minibüs sürücüsü tarafından öldürülmesi düzenlenen yürüyüşle lanetlendi. Özgecan’ın eğitim gördüğü Çağ Üniversitesi kampüsünde toplanan arkadaşlarına Mersin, Adana, Tarsus ve Osmaniye’den yediden yetişmişe toplumun değişik kesimlerinden binlerce kişi destek verdi. Jandarma ve polisin sıkı güvenlik tedbirleri aldığı protesto için D-400 karayolunun Adana Mersin istikametini trafiğe kapatıldı. Çağ Üniversitesi’nin girişine Özgecan’ın posteri ve üzerinde ‘Acın kalbimizde’ yazılı siyah renkli bez asıldı. Daha sonra üniversitede Özgecan’ın posterleri ve ‘Kadına yönelik şiddet bir insanlık ayıbıdır’, ‘Bu ayıba ortak olma!’ ‘Özgecan ölümsüzdür’ yazılı pankart ile harekete geçen kalabalık, ‘susma, haykır, şiddete hayır’, ‘Hepimiz Özgecanız yanmakla bitmeyiz’, ‘Özgecan onurumuzdur’, ‘Özgecan’ın sesiyiz, asla dinmeyiz’ şeklinde sloganlar atarak, 2.5 kilometre mesafedeki Yenice Beldesi’ndeki Atatürk Parkı’na kadar yürüdü. Yolda sürücüler klakson çalarak, gruba destek verdi. Eylemde kadına şiddeti sembolize edin kıyafetler giyen bayanlar dikkat çekti. Mersin İdmanyurdu, Adana Demirspor, Adanaspor taraftarları, Türk Riders Chopper Club üyesi motosiklet ekibi ve engelliler de organizasyona katılarak cinayete tepki gösterdi.

Eylemde konuşan Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Esengül Saluk, kadına şiddeti kınadı. Özgecan’nın tüm insanlığın acı kaybı olduğunu ifade eden Saluk, “Bu nedenle bizler birey olarak bu vahim olayın provokasyonlara konu yapılmamasını ve hiçbir siyasi, etnik ve dini bir konuyla bağdaştırılmamasını temenni ediyoruz. Bu vahim durumun bu konularla ilişkilendirilmesi hem Aslan ailesinin acısına, hem de Özgecan’ın anısına saygısızlıktır. Ayrıca katillerin canavarca işledikleri bu cinayeti gölgede bırakacaktır. Şimdi bir kez daha adaletin sınanma vaktidir. Ülkemizde derinleşen kadına şiddet olayları her geçen yıl korkunç rakamlara ulaşmaktadır.” dedi. 2012’de 139, 2013’te 231 ve 2014’te ise 278 kadın cinayetinin işlendiğini dile getiren Esengül Saluk, “Özgecan’ın katillerinin en ağır şekilde cezalandırılması ve başka kadınların yitirilmemesi için gerekli yasal düzenlemeler ivedilikle hayata geçirilmeli. Koruma kanunları etkin bir şekilde uygulanmalı. Şehirlerarası ulaşım hizmeti sağlayan kooperatiflerin denetimleri düzenli bir şekilde yapılmalıdır.” diye konuştu.

Eyleme destek veren 3 kız çocuğu babası Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, iki kızının Çağ Üniversitesi’nde eğitim gördüğünü hatırlatarak, “Acımız çok büyük. Bu caniler nasıl engellenecek, bilemiyorum. 23 yıl ceza avukatlığı yaptım. Meslek yaşamım boyunca idam cezasının karşısında oldum. Artık ben bile acaba idam cezası olmalı mı diye düşünmeye başladım. Özgecan’nın ailesine ve Türk halkına başsağlığı diliyorum.” açıklamasını yaptı.

Avukat Selma Kabasakal ise sözün bittiği noktada olduklarına işaret etti. Kabasakal, “Şiddeti biz kadınlar doğurmadık. Amacımız bu sapık zihniyetin son bulmasıdır. Dün yine bir şiddet olayı yaşandı. Gerekli koruma verilmedi. Biz aynı zihniyetin devam ettiğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Özgecan’ın vahşice katledilmesinden büyük bir üzüntü duyduklarını kaydetti. Can, katillerin en ağır şekilde cezalandırılarak, bir daha böyle hadiselerin yaşanmamasını temenni etti. Özgecen’ın sınıf arkadaşlarından Begüm Demir, “Özgecan’ı çok seviyorduk. Sınıfta kendi halinde sesiz, yardımsever, iyi kalpli biriydi. Hepimiz bugün onun için toplandık. Umarım mesajlar yerine ulaşır. Allah ailesine sabır versin.” ifadelerini kullandı.