Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan, cadde ve sokakları temiz ve modern bir hale getirmek, kent sakinlerinin çağdaş kent yaşamı standartlarına kavuşması için 13 bin metrekare kilitli parke taşı döşediklerini söyledi.
Bitlis Belediyesi, Hersan Mahallesine kilitli parke taşı döşeyerek, yol yapım çalışmalarına hız vererek, kısa süre içinde bu mahallede çalışmalarını tamamladı. Hersan Mahallesini baştan aşağı kilitli parke taşlarıyla yenileyerek yeni bir görünüme kavuşturan Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasını memnuniyetle karşılayan vatandaşlar, yapılan çalışmalarla mahallelerinin çehresinin değiştiğini söylediler.
Özellikle kış mevsiminde çamurdan geçilmeyen yollar, döşenen kilitli parke taşıyla hem temiz bir görünüme hem de sağlıklı bir yola kavuştu. Daha önceleri yolların bozuk ve toprak olmasından dolayı yürümekte dahi zorlanan yaşlı ve çocuklar, şimdi ise yapılan kilitli parke taşları sayesinde rahatça yürüyebilmektedir. Kilitli parke taşının yapılmasıyla özellikle çocuklar arkadaşlarıyla birlikte diledikleri gibi oyun oynayıp eğlenebiliyor.
Bitlis Belediyesi’nin çok kısa sürede kilitli parke taşı çalışması yaparak mahallelerini güzelleştirdiklerini belirten vatandaşlar, parke taşının döşenmesinden gayet memnun olduklarını söylediler.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan ise, “Kent estetiği bakımından oldukça güzel bir görüntü oluşturan kilitli parke taşı çalışmaları, kentin genelini ve güncelini etkileyen çalışmaların başında geliyor. Bu çalışmalar kapsamında Hersan Mahallesi’nde şu ana kadar yaklaşık olarak 4 bin 500 metrekare kilitli parke taşı döşendi. Hersan Mahallesi’nde yapılacak olan bu çalışmalarda yaklaşık olarak 15 bin metrekare kilitli parke döşemeyi hedefliyoruz. Kilitli parke taşı ve kaldırımların döşenmesiyle vatandaşlarımız daha güvenli bir şekilde yolda yürüyebilecekleri gibi mahalleler modern hale gelmiş olacak. Çalışma yaptığımız mahallerimiz güzel bir görünüme kavuşuyor. Kentimizde yollara kilit parke taşı döşeme çalışmaları hızla devam ediyor, yapılan çalışmalarla hem modern bir kimlik kazanıyoruz hem de insanımızın layık olduğu şekilde yaşamalarına katkı sunmuş oluyoruz’’ şeklinde konuştu.