Muş’un Bulanık ilçesinde etkili kar yağışı nedeniyle kapanan cadde ve sokakların temizlenmesi için belediye ekipleri ve esnaflar seferber oldu. Belediye ekiplerinin karla mücadele çalışmasına Belediye Eş Başkanı Figen Yaşar ve Meclis üyeleri de katıldı.

Karla mücadele ekipleri tarafından çarşı merkezi başta olmak üzere birçok noktada yol açma çalışması devam ediyor. Sabah saatlerinden itibaren çalışmaların yoğunluk kazandığı Roboski, Şex Said ve Seyit Rıza caddeleri üzerinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Eş Başkanı Figen Yaşar, Eş Başkan Yardımcısı Mahfuz Selvi ve Belediye Meclis üyeleri temizlik çalışmalarına katıldı.

Kepçe ve greyderlerle yollar trafiğe açılırken, diğer taraftan ekipler tarafından kaldırım ve yol kenarlarında biriken karlar temizlendi. Karla mücadeleye katılan Yaşar ve Meclis üyeleri, ellerine aldıkları kar küreğiyle saatler boyunca yol ve kaldırımlarda bulunan karları temizledi. Kar küreğini eline alan bazı vatandaşlar da temizlik çalışmasına katıldı.

Belirli noktalara toplanan kar yığınları her zaman olduğu gibi kamyonlara yüklenerek ekipler tarafından ilçe dışına taşındı. Her kar yağışının ardından temizlik seferberliği başlattıklarını dile getiren Yaşar, halkın mağduriyetini gidermek adına çalışmalara ilçe merkezinden başlayıp mahallelerde devam ettiklerini aktardı. Yaşar, Bulanık’ta ulaşımın rahat bir şekilde sağlanması için kapalı yol bırakmayacaklarını belirtti.