Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP iktidarı döneminde engellilerin tüm ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanacağını ve engellilere 50 bin istihdam sağlayacaklarını söyledi.

CHP'li Çakırözer, Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şubesini ziyaret ederek Başkan Cafer Eşen ve üyelerle bir araya gelerek, engelli yurttaşların sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Çakırözer, CHP olarak insan ve Türkiye sevgisi ile yola çıktıklarını, engelliler konusuna bakışlarını ise en büyük engelin sevgisizlik olduğunu bilerek oluşturduklarını ifade etti. Engellilere yönelik oluşturulan programda kendilerinden faydalandıklarını kaydeden CHP Milletvekili, "Sizlerin sadece mali yardım almakla kalmayıp sosyal destekler de almanızı sağlayacağız. Ücretsiz sağlık hizmeti ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması bunların başında geliyor. İlaç ve tıbbi malzemeler ile ihtiyaçların ücretsiz karşılanmasını sağlayacağız. Her engellinin koşullarına uygun çok yönlü eğitimi nitelikli ve ücretsiz sağlayacağız. Engellilerin tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacak.” dedi.

Çalışmak isteyen engelliler için istihdamın arttırılması ve eşit işe eşit ücretin bir diğer önemli nokta olduğunu belirten Çakırözer, kamu kurumlarında ve özel sektörde 50 bin istihdam sağlayacaklarını ifade etti.

Kamu kurumlarına her başvuruda istenen ayrı rapor çilesini bitireceklerini vurgulayan Utku Çakırözer, sözlerini şöyle tamamladı: "Engelliler için oluşturulmuş ancak uygulanmayan mevzuatlar mevcut. Buna son vererek engellilerimizin hayatını kolaylaştıracak düzenlemeleri ivedilikle uygulamaya alacağız. Toplu taşımada engelliler için erişebilirliği sağlayacağız. Engelli Rehberlik Merkezleri ile kültürel ve sosyal olanaklar sağlayacağız. Amacımız engelliler için daha yaşana bilir bir ülkeyi oluşturmak."