Çaykur'un Rize’de alacağı bin 631 yükleme-boşaltma işçisi için kura çekimleri başladı. 15 bin kişinin başvuruda bulunduğu iş için çekilen kuralarda haksızlık olduğunu düşünen bazı vatandaşlar notere tepki gösterdi.

Çaykur’un Artvin, Trabzon, Rize ve Giresun illerinde istihdam edeceği 3 bin 500 işçi için 26 bin 31 kişi geçtiğimiz günlerde başvuruda bulundu. Kurumun Rize’de alacağı 2 bin 375 mevsimlik işçiden bin 631 yükleme-boşaltma işçisi için kura çekimleri başladı. Rize Kapalı Spor Salonu’nda noter huzurunda ve canlı yayınla yapılan kura çekiminde salonda yaklaşık 5 bin işçi adayı hazır bulundu. Yaklaşık 2 bin kişi de tamamen dolan salona giremeyerek dışarıda bekledi. Kura çekimi öncesi ilgili noter tarafından kuranın nasıl yapılacağı anlatıldı. Kurada vatandaşların kafasında herhangi bir şüphe oluşmaması adına belirlenen aday numaraları yere serildi, sonrasında içi boş olan siyah bir torbaya döküldü. Tribünlerden iki işçi adayı çağrılarak kura çekimlerinin yakından takip edilmesi sağlandı. Noter tarafından çekilen ilk numaranın ardından bir aksilik yaşanarak aday numaralarının bir kısmı bulunduğu torbadan yere saçıldı. Görevliler etrafa saçılan numaraları hızlı bir şekilde torbaya geri koydu. 15 bin kişiden bin 631 işçinin belirleneceği kura çekiminde zaman zaman gergin anlar yaşandı. Kura çekimlerinde haksızlık olduğunu düşünen bazı vatandaşlar notere tepki gösterdi. Vatandaşın tepkisine tribündeki diğer işçi adayları da destek verdi.

NUMARASI OKUNAN BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI

Kurada numarası okunan bazı adaylar büyük mutluluk yaşadı. Numarası okunan bir vatandaş, iş sahibi olduğu için çok mutlu olduğunu ve artık evlenebileceğini söyledi. Kura çekimlerinin gün içerisinde tamamlanmasının ardından toplamda bin 631 kişi Çaykur’da yükleme-boşaltma biriminde çalıştırılmak üzere işbaşı yapacak.